Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Wiadomość powitalna SIMRACE.PL
Zarejestruj się by zyskać dostęp do wszystkich funkcji strony, pytaj, czatuj, udzielaj się na forum. Po prostej rejestracji zyskasz dostęp do pełnych treści oraz kontakt ze społecznością SimRace.pl Wiadomość tylko dla niezarejestrowanych, ZAPRASZAMY!
Logowanie Utwórz konto
Zdjęcie

T300 - czy to awaria?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1
Skyler

Skyler

    Forumowicz

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 62 postów

Cześć! Mam T300 która jest jeszcze na gwarancji i zauważyłem w niej coś niepokojącego. Nie wiem czy nadaje się to do zgłoszenia czy może wszyscy tak mają więc wolę najpierw spytać na forum.

Od kiedy pamiętam moja kierownica po kalibracji zostawała w takim położeniu:

aoxbgi.jpg

Zbytnio się tym nigdy nie przejmowałem, bo jak wchodzę w profiler Thrustmastera to nie jest to położenie środkowe tylko jakieś tam 48%, a 50% pokazuje po przekręceniu kierownicą w lewo. Inaczej mówiąc, środek jest z grubsza na środku.
Jednak od pewnego czasu zauważyłem, że po przekręceniu kierownicy w prawo jest lekkie "martwe pole", tzn gdy przekręcę obręcz  bardzo deliakatnie (o parę stopni) w lewo to czuć od razu opór, a w prawo można przekręcić o te parę stopni bez żadnej reakcji. Aby lepiej to zobrazować nagrałem filmik ze skrajną sytuacja, czyli przekręcam o 90 stopni w lewo - kierownica wraca na środek, a gdy przekręcam o 90 stopni w prawo kierownica nie dojedzie do środka gdyż pod koniec nie ma już "pchania".

Czy wasze T300 też tak mają i to normalne czy jest to jakaś wada i powinienem zgłaszać reklamację?


Użytkownik Skyler edytował ten post 14 maj 2019 11:06


#2
LKRISS

LKRISS
  • STEAM ID:lkriss2
  • Origin ID:BOTAWP
  • Xbox Live:LKRISS22
  • Social Club:lkriss22
  • LokalizacjaWarszawa

Fakt dziwnie to wyglada. U mnie czasami po wlaczeniu lekko sie blokuje ale kalibruje na srodku wiec nie mam takiego objawu jak opisales. Za to jak odpale profil to ta blokada znika. 


SimRace Polska "Prędkość dźwięku to bardzo dziwna sprawa. Rodzice coś mówią jak masz 15 lat a dociera dopiero koło trzydziestki"
simr.pngbutton-4220-black.png

Rig

PC

:idea: Uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych