Krzychu zachęcił i przypomniał
PS. Punkt 1 gdzieś ci wywiało 
No to jedziemy z moją listą filmów - oczywiście nie wszystkie są premierami 2020, bo jak wiemy zeszły rok z wiadomych względów nie obfitował w wiele nowości, a oglądanie przeniosło się do Netflixa i innych serwisów VOD. Filmy ułożone są w kolejności oglądania od stycznia do grudnia.
By zobaczyć linki musisz się Zalogować lub Zarejestrować
- 8/10
Głupiej modzie na hejtowanie ostatniej części SW mówię zdroworozsądkowe NIE. Bo przecież to stare dobre SW jakie docenią prawdziwi fani. Wspaniałe zakończenie
- 6/10
#metoo w pigułce - film leci na łeb na szyję, żeby w 1:48 zmieścić całą historię, przez co niestety traci na przekazie. Format serialu sprawdziłby się lepiej
- 8/10
Mocne, niejednoznaczne i wybornie zagrane studium zawiłości rozpadu pewnego małżeństwa. Jak bardzo pokojowo starałbyś się to rozegrać tak każdy rozwód to syf
- 4/10
Jedna z największych zagadek ocen na FW: Historia naciągana do maksimum, im dalej w las tym mnożą się absurdy, nieprawdopodobieństwa i gwałty na logice
- 8/10
Bezkompromisowa jazda po bandzie w jedynym w swoim rodzaju stylu. Powitajmy nowego geniusza komedii - nowozelandzkiego Führera xd. Brawo Taika!
- 7/10
Fabularnie to nic więcej jak baśń wojenna, ale technicznie i wizualnie wgniata w fotel, czujesz się jak dodatkowy bohater wydarzeń na ekranie
- 6/10
Ten film sprawi, że będziesz chciał słuchać Beatelsów, nawet jeśli dotąd tego nie robiłeś. A fabularnie niestety niewykorzystany potencjał
- 6/10
Nietypowy sensacyjniak, pierwsza połowa nie odbiega od schematu pt. amerykańscy najemnicy vs złole z kartelu, by w drugiej okazać się górskim survivalem
- 5/10
Bardzo kameralna, umiarkowanie nudnie snująca się opowieść o gnijącej relacji pewnego małżeństwa z dalekiej Montany
- 5/10
Podszedłem do tego filmu jak bezrobotny do urzędu pracy i spotkał mnie zawód
Od serialu niestety sporo odstaje, taka tam nudnawa historyjka losów Jessego
- 4/10
Byłoby 6 ale ckliwe do bólu zakończenie zrujnowało ten film
- 7/10
Może bez emocjonalnej mocy poprzedniej części, bo bardziej dotyka wyższych instancji, ale kilka ściskających momentów jest
- 7/10
Nie spodziewałem się niczego szczególnego a tu proszę - niespodzianka! W swojej kategorii naprawdę świetna komedia w stylu "Wieczoru gier" 
- 6/10
Dziś nakręcenie takiego filmu byłoby niemożliwe tym bardziej warto zaglądnąć za kulisy dojścia do władzy i jej początków najpotężniejszego człowieka na świecie
- 5/10
Powiem tak - oglądałem ten film ze 3 tygodnie temu (pisane 26.06.2020), ale nijak nie mogę sobie przypomnieć szczegółów. To chyba nie za dobrze o nim świadczy. Albo o mnie? ;p
- 8/10
Tytuł ironiczny, bo sam temat bardzo poważny i pokazany w rzadko spotykanym świetle. Tym większe brawa za odwagę dla reżyserki i nie spłycenie historii
- 4/10
Przepis na ten filmik: weź schematy z typowego sensacyjnego kaseciaka z '90, zatrudnij modną gwiazdę, zapewnij nowoczesne efekty montażowe, wszystko znetfliksuj
- 7/10
Dałbym na pewno więcej gdybym nie znał Przekrętu bo jednak Dżentelmeni jadą na podobnych schematach. Ale samo w sobie bardzo soczyste kino z fajnymi pomysłami
- 8/10
Ken Loach w formie, czyli system (w tej roli bezduszna korporacja nastawiona tylko na wynik) kontra będąca z góry na przegranej jednostka. Porusza czułe struny
- 7/10
Kolejny po Sennie portret sportowego geniusza, który poza boiskiem kompletnie nie "umiał w życie". Wciąga od początku do końca
- 7/10
Niewiarygodna historia, jednak film niestety nie daje konkretnej odpowiedzi na pytanie jak to się właściwie stało że TK został skazany
- 6/10
Smutna opowieść o koniu z rodzinną psychodramą w tle. Dobre aktorstwo (ludzi i konia), ale za mało dramy w dramie
- 6/10
Lubię takie niskobudżetowe s-f z pomysłem, szkoda że im bliżej końca tym bardziej sztampowo i komiksowo, wręcz familijnie
- 6/10
Przyznam, że nie znałem gościa wcześniej, ale niezły z niego ancymon był. Tak niejednoznaczna, tajemnicza i mroczna postać zasługiwała na pewno na lepszy film
- 7/10
Skutecznie odstrasza od posiadania dziecków, momentami niepotrzebnie slapstickowy, ale dialogi małżeńskie pyszne i moc wzruszeń na koniec. Misja spełniona 
- 6/10
Raczej rozczarowanie. Z tego pomysłu na pewno dało się wyciągnąć więcej, a wyszło średnio. Bonusowa gwiazdka dla dziarskiej babci :-)
- 5/10
Rzadko podejmowany w kinie temat życia emocjonalnego starszej, dojrzałej kobiety jednak pokazany bez większych nomen omen emocji
- 5/10
Jakbym miał naście lat to pewnie byłoby jedno wielkie łał, ale mam trochę więcej i oczekuję od filmów trochę więcej niż efekciarskie wodotryski