Witam
Nadszedł czas na premierę nowego auta. A jest nim, jak widać, Peugeot 207 w wersji RC.
Model został zapożyczony z Forzy Motorsport 4, ale model ten pierwszy raz pojawił się w Forzie Motorsport 2.
W modelu poprawiono sporo, m.in. wnętrze, które bylo tragiczne, przednie lampy, przemodelowałem dach w celu zrobienia wersji ze szklanym dachem. Ambient occlusion na zewnątrz i wewnątrz auta to już standart. Postarałem się o jako taką optymalizację modelu i zastosowałem dwa dodatkowe modele LOD, ale przewiduję jakiś update bo mogłem to zrobić lepiej
Fizycznie samochód prowadzi się dobrze, nie jest trudny do opanowania. Został wyposażony w czterocylindrowy turbodoładowany silnik, tworzony wspólnie z BMW. 1.6 THP w wersji RC rozwijał 172KM i 240NM lub 260NM z overboost. Ten sam silnik występuje w MINI Couperze S.
Ze smaczków mogłbym wymienić panoramiczny dach, który nie jest tylko tak sobie. W srodku są 2 zsuwane panele, które mają swoją animacje, i można to ustawiać w boksach. Otwierane drzwi to też raczej standart
Nie chcę się za bardzo rozpisywać bo wszystko możecie przetestować sami
Zdjęcia:
Myslę, że przypadnie wam do gustu
DL-
Update do wersji V2 to miedzy innymi poprawki wizualne
Autorzy:
- Turn10- model 3D
- Dareks- przeróbki modelu, konwert do gry
- Gary Paterson- pomoc w ustawianiu fizycznych parametrów auta, testy przedpremierowe
Nie zezwalam na publikacje samochodu na innych forach bez mojej zgody!
Pozdrawiam.
Użytkownik Dareks edytował ten post 15 czerwiec 2017 20:51