Hej,
Jako, że temat z fotkami widzę jest popularny to i ja spróbuję swoich sił. Co prawda moje fotki nie będą tak dobre ale mimo wszystko może komuś się spodobają
To zaczynam
1.
2.
3.
4.
5.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
6 świetne, 8 świetny ogólny plan, pozostałe za duży kontrast, szczególnie popatrz na 9, wyszło jak z FM2? Ogólnie dobry kierunek, mnie się podobają Twoje prace
Tommie Usio i inni szpece, pomoglibyście z ustawieniami?
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
No no, zdjęcia fajne. Ameryki nie odkryję i po prostu powtórzę kolegów - jest zdecydowanie zbyt kolorowo momentami, i czasami jest zbyt mało ostrości (ze swojej przygody z FM4 powiem Ci, że najlepiej wypada ostrość w granicach 90 do 100 - na setce zrobiłem naprawdę sporo zdjęć), ale ujęcia i kadry to naprawdę ogromny plus twoich fotek. Tommi o kontraście napisał, sam też używałem go w graniach 50, no i reszta to już twój eksperyment.
Czekam z niecierpliwością na kolejne fotki!
Kurde, dzięki znów za dużo komentarzy... więc mam jeszcze kilka "starych" zdjęć. Które podejrzewam, że też są zbyt kolorowe. Dzisiaj też próbowałem coś zdziałać i ciągle chyba jednak te zdjęcia mi wychodzą takie same. Mimo wszystko dorzucę je i mam nadzieje, że za którymś razem powiecie, że to właśnie to Tak więc na dzisiaj więcej fotek i prawdopodobnie będzie przestój do 12 listopada bo wyjeżdżam 11
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
Wiem, że 13,14 i 15 przesadzona winieta... coś mi odwaliło :\ Co do reszty większość też "przekolorowana" ale doradźcie w jakim kierunku iść
No to tak:
- zdecydowanie na minus ta wineta, jest zbyt mocna, i szczególnie słabo się sprawdza w tych kolorowych zdjęciach, vide numer 15 - z jednej strony mamy krwistoczerwone (aż za bardzo) Subaru i piękną zieleń, i nagle znikąd pojawiają się czarne rogi. Gdybyś ustawił tutaj lekko tą winietę, to nie byłoby problemu.
- jeżeli chodzi o ostrość, pod tym względem świetnie wypadło zdjęcie 16, tylko kadrowanie trochę nie te i zbyt mocny kontrast.
Jeżeli chodzi o minusy to tyle, zaś co do plusów to zdjęcia takie jak od 18 do 23 wyszły świetnie. W 18 na duży plus jest gra cieni i kolorów, to samo w 19 tyle że tutaj to spotęgowane co daje jeszcze lepszy efekt. 20 i 21 pokazują to co w najnowszym Horyzonie jest najpiękniejsze według mnie - oświetlona włoska kamienica nocą podczas deszczu. W zdjęciu 22 brakuje trochę tej winiety, ale jak pisałem wcześniej - musiałby być lekka, a nie taka jak wcześniej. W zdjęciu 23 zaś złapałeś fajne ujęcie.
Z tej sesji najlepiej wypadło zdjęcie 19 Pamiętaj że praktyka czyni mistrza. Czekam na więcej
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych