Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

V8 Supercars - V8Corsa

auta mody

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

K.A.R.R.

K.A.R.R.

Hachiroku

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1149 postów
  • STEAM ID:szop_88pl
  • LokalizacjaLeszno

Niesamowity mod, szczerze polecam ze skórkami w wersji 4K  :okok:

By zobaczyć linki musisz się Zalogować lub Zarejestrować

Użytkownik K.A.R.R. edytował ten post 30 grudzień 2017 17:15

|CPU| i7 3770k 4.4 GHz |COOLER| Noctua NH-D14 |MOBO| Asus P8Z77-V Pro |RAM| 2x8 GB G.Skill TridentX 2400 |PSU| 680W B-Quiet SP E9-CM |GPU| MSI 980ti Gaming

|SSD| 750 GB Samsung EVO850 |HDD| 1,2 TB Seagate+500 GB WD USB |SC| Asus Xonar DX |CASE| Bitfenix Shinobi XL 

|SC| Samsung UE55KS8000 4K 60Hz 4:4:4 |SOUND| Logitech Z906, G430 |WHEEL| Thrustmaster T500 |PEDALS| Fanatec CSP V3 |SHIFTER| Fanatec CSS 1.5, CS Handbrake |RIG| DIY

Tommi

Tommi
  • Discord:Tommi#6736
  • STEAM ID:tommi__pl
  • Xbox Live:TriedTommi
  • LokalizacjaBydgoszcz

Mod pierwsza klasa :) 

PC

Rig

Flickr

LKRISS

LKRISS
  • STEAM ID:lkriss2
  • Origin ID:BOTAWP
  • Xbox Live:LKRISS22
  • Social Club:lkriss22
  • LokalizacjaWarszawa

Z tego co widziałem ACL planuje nawet ligę z tym modem. Ankieta i wybór auta trwa. 

SimRace Polska "Prędkość dźwięku to bardzo dziwna sprawa. Rodzice coś mówią jak masz 15 lat a dociera dopiero koło trzydziestki"
simr.pngbutton-4220-black.png

Rig

PC

:idea: Uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi

Tommi

Tommi
  • Discord:Tommi#6736
  • STEAM ID:tommi__pl
  • Xbox Live:TriedTommi
  • LokalizacjaBydgoszcz

Też myślałem o takiej lidze po sprawdzeniu tego moda.

PC

Rig

Flickr

Marek Kosmider

Marek Kosmider

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 31 postów
  • STEAM ID:marekkosmider
  • LokalizacjaJelenia Góra

Mod wygląda i brzmi bardzo fajnie. Ogólnie miodność na poziomie ekspert ...

Z tym, że jeśli chodzi o osiągi to coś mi nie pasuje. Na Bathurst na końcu tej najdłuższej prostej maksymalna prędkość to 312 km/h (chyba, w każdym razie max dla tej skrzyni biegów) i to tylko dlatego, że silnik dobił do ogranicznika. A dobił dość szybko ... Na filmie powyżej widać to dobrze.

Z tego co pamiętałem z innych simów to V8-ki Supercars jechały tam nieco mniej, a też dobijały do ogranicznika na 6-ce. Sprawdziłem w Automobiliście, gdzie wg. mnie jest całkiem dobrze zrobiony V8 Supercars, i tam max speed to trochę ponad 280 km/h. Sprawdzałem też w iRacing i prędkość maksymalna w tym miejscu to też około 280 km/h, z tym że tutaj jeździłem starym Fordem Falconem V8 Supercars więc porównanie nie jest do końca 1:1  w stosunku do obu modów (Assetto i Automobilista). Jakby ktoś mógł sprawdzić aktualnego Falcona dostępnego w iRacing to byłbym wdzięczny.

Z powyższego wychodzi mi, że albo mod V8 Corsa jest nieodpowiednio sparametryzowany lub dopuszczone są jakieś nierzeczywiste ustawienia skrzyni biegów.

Użytkownik Marek Kosmider edytował ten post 31 grudzień 2017 20:51

wujekmundek

wujekmundek

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 80 postów
  • STEAM ID:wujekmundek

Z tego co widziałem ACL planuje nawet ligę z tym modem. Ankieta i wybór auta trwa.

Z

wychodzi, że będzie to jednak (znów) GT3. To może po Battle of Britain czas na ligę V8 Supercars? ;)

K.A.R.R.

K.A.R.R.

Hachiroku

• Użytkownicy
  • 1149 postów
  • LokalizacjaLeszno

Jakby poszukać ciekawych australijskich torów to mogła by być nielicha gratka.

|CPU| i7 3770k 4.4 GHz |COOLER| Noctua NH-D14 |MOBO| Asus P8Z77-V Pro |RAM| 2x8 GB G.Skill TridentX 2400 |PSU| 680W B-Quiet SP E9-CM |GPU| MSI 980ti Gaming

|SSD| 750 GB Samsung EVO850 |HDD| 1,2 TB Seagate+500 GB WD USB |SC| Asus Xonar DX |CASE| Bitfenix Shinobi XL 

|SC| Samsung UE55KS8000 4K 60Hz 4:4:4 |SOUND| Logitech Z906, G430 |WHEEL| Thrustmaster T500 |PEDALS| Fanatec CSP V3 |SHIFTER| Fanatec CSS 1.5, CS Handbrake |RIG| DIY

LKRISS

LKRISS
  • STEAM ID:lkriss2
  • Origin ID:BOTAWP
  • Xbox Live:LKRISS22
  • Social Club:lkriss22
  • LokalizacjaWarszawa

Z

wychodzi, że będzie to jednak (znów) GT3. To może po Battle of Britain czas na ligę V8 Supercars? ;)

kto wie? moze? 

SimRace Polska "Prędkość dźwięku to bardzo dziwna sprawa. Rodzice coś mówią jak masz 15 lat a dociera dopiero koło trzydziestki"
simr.pngbutton-4220-black.png

Rig

PC

:idea: Uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi

CorradoSKJ

CorradoSKJ
  • STEAM ID:CorradoSKJ
  • LokalizacjaBydgoszcz

Ciekawie to wygląda, a przetestuje sobie te mody.

Niestety nie mam zbyt dobrych wieści, mody nie posiadają LOD-s więc na słabszych sprzętach trzeba uważać.

eboo

eboo

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 388 postów

Nie potrzebuja bo z blurred rims i cockpit LR maja ok 40k trisów, wiec raczej pojdzie nawet na wysłużonych konstrukcjach. Główny lod z max detalem ok 80k trisów-3-4 razy mniej niz ori kunos. 

CorradoSKJ

CorradoSKJ
  • LokalizacjaBydgoszcz

Przemku optymalizacji nigdy za wiele, to nie rendery ;> Na MP każdy FPS przydatny, pojeździłem troszkę i auta wydają się być podobne, dźwięk świetny również na powtórkach, jeździ się fajnie, lepsze wyzwanie od GT3, szerokie lustra w środku, bugi też się znajdą np dash lubiący się bugować, na Oculusie mam nawet litery w 3d na nim ;p My tzn ja i mój brzuch jesteśmy na TAK

K.A.R.R.

K.A.R.R.

Hachiroku

• Użytkownicy
  • 1149 postów
  • LokalizacjaLeszno

Łukasz, ale mówisz o standardowej wersji czy tej low performance? W jednym i drugim przypadku jest źle?

CorradoSKJ

CorradoSKJ
  • LokalizacjaBydgoszcz

Na stronie mają bład, w wersji low nie ma plików auta tylko ponownie skiny, więc chcąc mieć paczkę trzeba ściągnąć 4k a potem na to narzucić 2k, modele na prawdę są oszczędnie zrobione, ale warto by było żeby ktoś ze słabszym sprzętem sprawdził

eboo

eboo

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 388 postów

Przemku optymalizacji nigdy za wiele, to nie rendery ;> Na MP każdy FPS przydatny, pojeździłem troszkę i auta wydają się być podobne, dźwięk świetny również na powtórkach, jeździ się fajnie, lepsze wyzwanie od GT3, szerokie lustra w środku, bugi też się znajdą np dash lubiący się bugować, na Oculusie mam nawet litery w 3d na nim ;p My tzn ja i mój brzuch jesteśmy na TAK

na starcie sa 3 razy bardziej zoptymalizowane od najciezszych aut kunos 300k vs 80k mod, po 12m auta kunos maja ok 240 a mod 40 :) wiec nie ma tragedii. Tragedią moim zdaniem jest fizyka auta,bez abs i tc lekkie muskanie hamulca i non stop blokuje koła z przodu, zmiana balansu bardziej na tył nie pomaga bo auto zachowuje sie jak po zaciagnieciu ręcznego. Opon brak po 2 -3 okr na laguna seca. Zawieszenie tylne skopiowane z przedniego a szkoda, jednak mam za duze wrazenia ze te auta nie prowadzą się tak w rzeczywistości. 

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: auta, mody

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych