NVIDIA sprawdzi czy przycinanie gry w strefie widzów na trasie, na kartach serii Turing 20xx występuje z winy sterowników czy developera.
Ktoś spotkał się z problemem ścinek przy kibicach?
NVIDIA sprawdzi czy przycinanie gry w strefie widzów na trasie, na kartach serii Turing 20xx występuje z winy sterowników czy developera.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
Ja mam spadki z GTX 1080. rozwiązaniem jest zmniejszenie detali kibiców na wysokie lub średnie, nadal wyglądają tak samo a spadków nie ma, przyznam że trochę to dziwne.
Wszystkie pozostałe opcje mogą być na Ultra i gra nie zwalnia poniżej 60 klatek.
Ryzen 3600@4.2 GHz, RTX 2080Super Msi X Trio, Msi Tomahowk B450, 2x8GB Ram 3733@3800 CL16 Patriot Viper Steel, AOC 32" C32G1 144Hz , Thrustmaster TX, Thrustmaster T-LCM, Shifter Sekwencja by Carson
Ja tez na GTX1060
I dokładnie jak wyżej. Pomaga zmniejszenie na średnie. Reszta na ultra i śmiga.
A swoja drogą mi nie działa myszka. Znaczy kursor jest, kursorem zaznaczam opcje, ale nie mogę ich kliknąć.
@smogf, a jesteś na więcej niż 1 monitorze?
A bo zauważyłem, że na problemy z myszką u mnie w paru apkach właśnie pomaga przełączenie się tylko na 1 monitor. To chyba stery NV nie mogą się zdecydować która apka ma priorytet i ucieka kursor.
To jeszcze sprawdź czy full screen pełny, bo też skakanie ALT-TAB powoduje dziwne sytuacje.
A bo zauważyłem, że na problemy z myszką u mnie w paru apkach właśnie pomaga przełączenie się tylko na 1 monitor. To chyba stery NV nie mogą się zdecydować która apka ma priorytet i ucieka kursor.
To jeszcze sprawdź czy full screen pełny, bo też skakanie ALT-TAB powoduje dziwne sytuacje.
W zadnym trybie nie działa. Okno bez ramki, okno, FS. Cóż trudno. Da się żyć
A ja takie pytanko mam. Jaka konfiguracja pc do simracingu typu DR 1 DR2.0, asseto Competizione? Myslalem oprzec na Ryzen 2600. Ale nie wiem jaka grafika. I nie wiem czy odpowiedni procek??
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Użytkownik rauf edytował ten post 22 marzec 2019 14:05
post do przeniesienia
@Caspian, pisz proszę w odpowiednich działach forum, tu masz sprzętowy i szukaj podobnego wątku albo załóż własny.
http://simrace.pl/fo...t-komputerowy/
Zmień na inny USB i na nowo go skonfiguruj w grze, teraz musisz w grze przypisać funkcje jaka spełnia. Przynajmniej u mnie to zadziałało. A chwilę też na tym życia straciłem żeby dojść o co chodzi.Hej
Po ostatnim updacie nie dzialaja mi alternetywne kontrolery ;-) Nawet po dograniu fix'a , ktory wczesniej działał.
Ktos coś?
Ryzen 3600@4.2 GHz, RTX 2080Super Msi X Trio, Msi Tomahowk B450, 2x8GB Ram 3733@3800 CL16 Patriot Viper Steel, AOC 32" C32G1 144Hz , Thrustmaster TX, Thrustmaster T-LCM, Shifter Sekwencja by Carson
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych