Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

Problem z Content Manager


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1
MatixPL

MatixPL

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

Witam, problem mój polega na tym ze nie działa mi kierownica i shifter w CM albo Oculus zależy jak odpalę CM tzn jak zmienię nazwę Content Manager.exe na AssettoCorsa.exe i uruchomię go to nie wykrywa mi żadnego kontrolera a z drugiej strony jak nie zamienię tych nazw plików to wykrywa mi kontrolery ale za to nie działa oculus więc albo gram na klawiaturze i na VR albo gram na kierownicy i shifterze na monitorze
nie wiem czy to jest jakieś super ważne ale mój sprzęt to:
Procek: Ryzen 5 2600
Ram: 8GB
Karta grafiki: nVidia GTX1050Ti OC
Kierownica Logitech DFGT z pedałami od G25
shifter na Arduino Mini Pro wraz z hydraulicznym ręcznym i sprzęgłem
Google VR: Oculus DK2

Jeśli jest to za mało informacji to śmiało mówcie postaram się je jak najszybciej dostarczyć.



#2
rauf

rauf
  • STEAM ID:rauf00
  • Origin ID:rauf00
  • Xbox Live:rauf00
  • PSN id:rauf00
  • Social Club:rauf00
  • Lokalizacjagłęboka wieś

Cześć @MatixPL, oczywiście sprzęt to podstawa także słuszenie podałeś.
Spróbuje Cię nakierować:

  • czy gra odpalana bez CMa wykrywa wszystkie urządzenia jak trzeba?
  • czy kontrolery mają swoje wejścia USB czy może puszczasz je przez HUBa USB?
  • czy w tle działa jeszcze jakiś soft który może przejmować sterowanie urządzeniami wejściowymi, jakiś sofcik do bindowania itp?

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Rig

PC
 
38700337265_4a399a161c_o.jpg moje zaufane źródło testów sprzętu i technologii 
rauf uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi!

Jak wołać użytkownika i cytować fragmenty
Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum ;)


#3
MatixPL

MatixPL

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

1. Powiem tak Gra odpalana bez cm działa normalnie i oculus i kiera i shifter bez żadnych problemów

2. Tak wszystkie kontrolery są podłączone pod osobne gniazda usb nie idą przez żadnego huba czy coś

3. Zależy jakie bo w tle mam odpalone tylko sterowniki do kiery i do reszty sprzętu czyli Razer Synapse i Steel Series engine 3 ale raczej one z kierownicą nie mają nic wspólnego zresztą j.w

bez CM gra działa bez problemowo



#4
rauf

rauf
  • STEAM ID:rauf00
  • Origin ID:rauf00
  • Xbox Live:rauf00
  • PSN id:rauf00
  • Social Club:rauf00
  • Lokalizacjagłęboka wieś

OK, z tego co podałeś wynika, że nie powinno być problemu. Razer jest bezpieczny, Steel Series softu nie znam ale raczej to nie to.

 

Spróbuj usunąć CMa oraz ręcznie folder z konfiguracją 

C:\Users\TY_użytkownik\AppData\Local\AcTools Content Manager

 

Restart, zainstaluj CMa ponownie. To siłowe rozwiązanie, ale tam jest mnóstwo opcji i trudno znaleźć bez dostępu do maszyny co się skonfliktowało.


Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Rig

PC
 
38700337265_4a399a161c_o.jpg moje zaufane źródło testów sprzętu i technologii 
rauf uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi!

Jak wołać użytkownika i cytować fragmenty
Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum ;)


#5
smogf

smogf

    Entuzjasta

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 518 postów
  • LokalizacjaSlubice

Jak odpalajac ze steama dziala a z CM nie, zobacz czy steam Ci nie przejmuje sterow nad urzadzeniami. Ustawienia steam, kontrolery, wymuszenie kontrolera na off (z glowy pisze, jak poszukasz to zobaczysz dokladnie jak tam to sie nazywa). Ewentualnie we wlasciwosciach konkretnej gry tez jest do wylaczenia. Ja przez to chcialem ktoregos razu kompa przez okno wyrzucic. Problem byl w tym, ze nie mialem okna "pod reka" :)


PC

 

Rig

 
 

#6
MatixPL

MatixPL

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów

wybaczcie za zwłoke 5 dni aczkolwiek dzisiaj spróbowałem wszyskich waszych podpowiedzi i dalej jest tak samo nic się nie zmieniło dodam jeszcze tylko ze mam pełną wersje CM

@ edit 
Dobra oculus działa CM wykrywa kontrolery aczkolwiek kontrolery nie działają w samej grze tzn ze niby gaz mam ustawiony w cm a jak dodaje gazu o uruchomieniu gry nic sie nie dzeje


Użytkownik MatixPL edytował ten post 10 listopad 2019 18:10


#7
Wojtek12

Wojtek12

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 4 postów
  • LokalizacjaBiałystok

Witam

Podepnę się pod temat.

Mój problem ma podobne podłoże. 

Otóż po podłączeniu kierownicy T300RS działa ona w AC - fakt że nie ma jej w fabrycznych opcjach , ale kalibracja ręczna przebiega bez uwag. 

Niestety po włączeniu Content Manager , nie da się jej wykryć, choc sterowniki są i kalibracja w PC działa, próbowałem wszystkiego , łącznię z pismem to producenta kierownicy - na które oczywiście nie dostałem odpowiedzi. 

Gry są ze Stima i problem pojawia się również jak zmienia grę, zabawa od początku z wyszukiwaniem bo ginie mi jej ustawienie z AC i z trudem mogę je przywrócić na przykład do symulatora ciężarówek

W efekcie gram jedynie w AC , bo nie mam już siły po półgodziny czy więcej za każdą zmianą kombinować, szukałem na forach po za polską ale rozwiązania nie znalazłem, tak więc Manegera po prostu nie używam, chyba że do sprawdzenia czy serwer działa i tor jest widoczny jak się zdarza problem z połączeniem w AC .

 

Cofałem też aktualizację softu na kierownicę na starszą , bo były takie wskazówki i to jedynie pomogło na wykrywanie jej przez AC, bo na początku i z tym był problem.



#8
me2slow

me2slow

    ex.Kowalski

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1324 postów
  • LokalizacjaWarszawa. Bournemouth
Kiera podłączona bezpośrednio z tylu do płyty głównej czy masz jakiś hub/przedłużacz...itp?




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych