Ze wzgledu na ,,oslabniecie dzialania Load Cell' u w V3 zglosilem problem w Firmie Fanatec kilka miesiecy temu. Oczywiscie zgodnie z instrukcja nagralem filmik a kolejnym krokiem bylo wyslanie pedalow do Fanateca.
Odpowiedz byla taka,ze stwierdzono prawidlowe dzialanie pedalow i odeslano je wczesniej nakazujac zaplate za przesylke ze wzgledu na to ,ze reklamacja byla bezzasadna(kosztr ok 13 eur). Wspaniale podejscie do klienta.
Ze wzgledu na to iz po raz kolejny zaczale jezdzic wyscigi i Loadcell jest mi potrzebny skontaktowalem sie z Fanateciem po raz kolejny.
Proponowano mi po raz kolejny wyslanie filmu itd,ale postanowilem na swoj koszt zamowic Load Cell (32 eur z przesylka) Dodatkowo zakupilem elastomery co bylo dobrym ruchem bowiem dzialanie pedalu hamulca jest znacznie lepsze.
W dniu dzisiejszym wymienilem Load Cell i.....Nic sie nie zmienilo. Nadal dziala tak jak dzialal,ale zauwazylem jedna rzecz.
Podczas wymiany trzeba wyjac cylinderek w ktorym znajduja sie elastomery i jest na nim zagniecenie od dzialania Loadcellu oraz sladowe ilosci smaru co sugeruje ze jest pekniecie i wyglada na to ze ten cylinder jest po prostu wykonany z nieodpowiedniego materialu.
20191118_131114.jpg 31,75 KB
13 Ilość pobrań
20191118_132408.jpg 87,97 KB
12 Ilość pobrań Load Cell trzeba zamowic telefonicznie bowiem nie ma go w ofercie.
20191118_132315.jpg 51,36 KB
13 Ilość pobrań
Cylinderek ze wspomnianym zagnieceniem.
Nie wiem czy to jest powodem ale wyglada na to ze bede musial odeslac po raz kolejny pedaly.
eeehhhh .....