Ja zamontowałem u siebie zestaw "stereo"
Aura Bass Shaker Pro
planuję jeszcze pod pedały zamontować mniejsze:
Ja zamontowałem u siebie zestaw "stereo"
Aura Bass Shaker Pro
..enjoy the silence..
Wibrator idealny na spóźnione Walentynki
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
Uwaga, odkopuję! Czy można prosić o jakąś nazwijmy to recenzję tego typu sprzętu, na wzór opisu kierownic, aczkolwiek niekoniecznie tak obszernie? Możliwości montażowe i przykładowe zastosowania, sposób odczuwania i faktyczne korzyści w rozumieniu przepływu informacji oraz immersji. Widzę długo już z tym jeździcie, więc chyba nie będzie to przeszkodą napisać parę zdań w temacie.
A przynajmniej taką mam nadzieję
|CPU| i7 3770k 4.4 GHz |COOLER| Noctua NH-D14 |MOBO| Asus P8Z77-V Pro |RAM| 2x8 GB G.Skill TridentX 2400 |PSU| 680W B-Quiet SP E9-CM |GPU| MSI 980ti Gaming
|SSD| 750 GB Samsung EVO850 |HDD| 1,2 TB Seagate+500 GB WD USB |SC| Asus Xonar DX |CASE| Bitfenix Shinobi XL
|SC| Samsung UE55KS8000 4K 60Hz 4:4:4 |SOUND| Logitech Z906, G430 |WHEEL| Thrustmaster T500 |PEDALS| Fanatec CSP V3 |SHIFTER| Fanatec CSS 1.5, CS Handbrake |RIG| DIY
Miałem tylko ButtKickera Gamer 2
Czyli wzmacniacz, pilota na kablu i shaker z uniwersalnym mocowaniem. Można to złapać do krzesła biurowego, do nogi kanapy, albo pod fotel na którym gramy jak ma mocowanie.
Zalety
Wady
Mój BK2 padł wzmacniacz pare dni po końcu gwarancji, producent z USA więc to nie tak proste jak serwisować sobie Fanateca w RFN. Używałem po prawdzie okazyjnie, głównie bo gram wieczorami/nocą. Ale jak miałem okazje być sam to wrażenia REWELACJA.
Na początek fajne rozwiązanie, ale docelowo chce 3-5 shakerów większych,amplituner i ogarnąć to z pomocą softu od SimXperience - SimVibe
Schemat jak to działa w pdf
Motion rigi mnie nie interesują, od strony technicznej siłowniki hydrauliczne nigdy nie będą miały wystarczającego czasu reakcji do gier wyścigowych. Do samolotów czemu nie.
Rozbudowany zestaw stero-quadro za to może działać naprawdę szybko i rozciągać FFB także na szlachetną część pleców.
A i z wiedzą audio (której nie mam) można to wszystko zrobić na naszych częściach, bez potrzeby kupowania gotowców.
Za sam soft 90 dolców trochę wygórowana cena tym bardziej, że karty dźwiękowe mają zwykle dwa osobne wyjścia (a przynajmniej można je rozdzielić w przypadku front panel), do tego jakiś amplituner który nam ładnie wyselekcjonuje dźwięki i tyle, to co dostałem od Ciebie całkowicie sprawdza się, poprawiłem jedynie mocowanie. Dla nie wtajemniczonych:
- zasilacz 600W
- wzmacniacz samochodowy
-głośnik basowy a przynajmniej jego część ;p
Taram ogarnąć dobre mocowanie i jest całkiem fajnie ;>
No to złapałem zajawkę i mam ostry dylemat, kupić ButtKickera Gamer 2, czy koło 599XX EVO 30 Wheel Add-On Alcantara Edition.
Mieszkam w bloku, żona śpi nocami obok, ale jest dość tolerancyjna, na sąsiadów też nigdy nie narzekałem, może jednak nie będzie tak źle?
Czy dzięki temu urządzeniu poczuję lepiej fizykę w grach i dzięki temu będę kręcił lepsze czasy?
Czy to działa gdy gram na słuchawkach, czy tylko z 5.1?
jak masz słuchawki na USB to nie uda Ci się tego podłączyć (mój błąd przy zakupie nie spojrzałem na sposób podłączenia), do ButKicker-a puszczasz zwyczajnie dźwięk który byś puścił do jakiegokolwiek dźwiękowego urządzenia wyjściowego, choć w przypadku kickera najlepiej się wpiąć (chociażby rozgałęźnikiem JACK) w wyjście dla Sub-a, jeżeli nie masz takiej opcji lub masz proste głośniki albo słuchawki to zapewne masz wolne wyjścia w karcie, karty realtek mają jakby uniwersalne wyjścia, po podłączeniu daje Ci zapytanie co podłączyłeś, możesz wskazać wyjście na głośnik centralny/sub, najważniejsze i tak ustawienie ampli, czyli wyfiltrowanie niskich tonów i dostarczenie takiego sygnału do kickera.
Ja lepszych czasów nie kręcę, ale dla mnie to fun i im więcej wrażeń podczas jazdy tym lepiej.
Kurde ja to jestem ciężko kapujący, choć mam Realteka z płyty , to korzystam z Asusa Essence STX, daje lepszy dźwięk. Wyjścia jakie mam to:
SPDiF-kino domowe
Line In- ts rozmowy
Headphone - słuchawki
wolne są dwa Front L i Front R
Wypnę słuchawki i w to miejsce daje ButtKickera, a później z niego puszczam słuchawki?
Co z jakością dźwięku?
Na tej płycie masz dźwięk przestrzenny?
Więc albo korzystasz z dodatkowej karty i rozgałęziasz dźwięk (strata jakości), albo wypuszczasz z z Realteka wbudowanego i wtedy BK prosto w gniazdo SUB.
Poprawcie mnie jeśli się mylę. Sam BK nie ma opcji podłączania do niego słuchawek.
Tak tam jest 5.1 a podpisami nie specjalnie się martw bo w software ustalasz które wyjście czym ma być, więc możesz podpiąć pod jedno wyjście słuchawki albo najlepiej front panel jeżeli masz, a w tyle BK do jakiegoś wyjścia na którym będziesz mógł przypisać głośnik centralny/sub
No to raczej bym sobie z tym poradził, jakby już dotarło.
Tylko czy dobrze widzę że wysyła tylko do USA i Canada, do nas nie wysyłają?
Na ebay coś znalazłem więc może i z zakupem nie byłoby problemu, tylko zastanawia mnie jedno :
Important Note: 120V only Available - Not Convertible
Mam rozumieć że z naszych gniazdek nie da rady?
Użytkownik worms14pl edytował ten post 08 wrzesień 2015 19:56
Kupowałem w Obutto wersję EU z 220V.
Trzeba zapytać czy jeszcze mają w ofercie.
Serdeczne dzięki za rozpiskę, temat jest bardzo interesujący. Też korzystam ze słuchawek na USB, w dodatku bezprzewodowych, nie wiem jakby to miało wyglądać. Mam kartę dźwiękową, ale napędza zestaw 5.1. Wsadzić drugą niby można, ale zablokuję sobie opcję SLI na przyszłość. Chętnie poczytam o Waszych rozwiązaniach, więc jeśli będziecie działać w temacie, piszcie.
|CPU| i7 3770k 4.4 GHz |COOLER| Noctua NH-D14 |MOBO| Asus P8Z77-V Pro |RAM| 2x8 GB G.Skill TridentX 2400 |PSU| 680W B-Quiet SP E9-CM |GPU| MSI 980ti Gaming
|SSD| 750 GB Samsung EVO850 |HDD| 1,2 TB Seagate+500 GB WD USB |SC| Asus Xonar DX |CASE| Bitfenix Shinobi XL
|SC| Samsung UE55KS8000 4K 60Hz 4:4:4 |SOUND| Logitech Z906, G430 |WHEEL| Thrustmaster T500 |PEDALS| Fanatec CSP V3 |SHIFTER| Fanatec CSS 1.5, CS Handbrake |RIG| DIY
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych