Witajcie,
jest to mój pierwszy post na forum, bowiem dopiero zaczynam zabawę w SimRacingu. Niestety nie obyło się bez problemów.
Kilka dni temu dokonałem zakupu kierownicy Thrustmaster TS-PC Racer Ferrari 488 Challenge Edition + TH8A + T3PA Pro.
Zastrzeżenia mam jedynie do kierownicy. Zaznaczam, że jest to moja pierwsza tego typu kierownica, jednakże codziennie mam styczność z różnymi samochodami sportowymi oraz w pełni cywilnymi i na tym oprę moje przypuszczenia.
Według mnie kierownica dość dziwnie się zachowuje, mam wrażenie jakby była oparta na sprężynie, przy niskich prędkościach chodzi jak "flak" tzn. nie centruje się. W niektórych grach tj. Forza motosport 7, Forza horizon 4 nie działa FFB, zero jakiejkolwiek reakcji silnika kierownicy. W Assetto Corsa i Project Cars 2 FFB działa, ale w dość dziwny sposób (nierealistyczny), uniemożliwia to wprowadzenie pojazdu w kontrolowany poślizg, w tych grach przy niższych prędkościach również brak centrowania.
Czy to kwestia ustawień, czy może produkt jest uszkodzony ?
Moje wątpliwości potęgują się, bowiem karton w którym dostałem produkt posiada kilka naklejonych na siebie czerwonych pasków "BANDE DE SECURITE/GARANTEE TAPE". Czy to może znaczyć, że ktoś ją otwierał, bądź co gorsza pochodzi ze zwrotu ? Dodam, że w opakowaniach TH8A i T3PA - PRO pasek był jeden. Na pudle znalazłem również kilka kodów kreskowych, na jednym widnieje data 2018 rok, czy to data produkcji owego sprzętu ?
W załączniku załączam zdjęcie tych 3 pasków naklejonych jeden na drugim.
Z góry dziękuję za jakikolwiek odzew w tej sprawie, bowiem w sprawach SimRacingu jestem laikiem, a każda odpowiedz od znawców tematu lub posiadaczy podobnych kierownic marki Thrustmaster będzie dla mnie ważna.
Pozdrawiam,
Aronpsx