ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO

Kierownica dla początkującego (do 1000zł) - jaką wybrać?
Napisano 01 wrzesień 2020 11:01

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Napisano 01 wrzesień 2020 11:12

W tym budżecie masz tylko Logitecha, osobiście odradzam tą markę bo to odgrzewany kotlet od 10 lat w czasie gdy konkurencja poszła o kilometr dalej. Zwróć może uwagę chociaż na T150 PRO + TH8 chyba że grasz na PC to ograniczyć koszty możesz kupując shifter Logi z adapterem USB
Napisano 01 wrzesień 2020 11:19

W tym budżecie masz tylko Logitecha, osobiście odradzam tą markę bo to odgrzewany kotlet od 10 lat w czasie gdy konkurencja poszła o kilometr dalej. Zwróć może uwagę chociaż na T150 PRO + TH8 chyba że grasz na PC to ograniczyć koszty możesz kupując shifter Logi z adapterem USB
Możesz rozwinąć temat podpięcia shiftera od Logitecha? To by mnie interesowało. Jak podpięty jest shifter od Thrustmaster do kierownicy tej samej firmy a jak mogę podpiąć tego od Logi?
Napisano 01 wrzesień 2020 12:40

Jeszcze zadam pytanie - jaka jest kolejna sensowna kierownica powyżej 1000 zł? I czy warto do niej dołożyć tych pieniędzy ponad budżet?W tym budżecie masz tylko Logitecha, osobiście odradzam tą markę bo to odgrzewany kotlet od 10 lat w czasie gdy konkurencja poszła o kilometr dalej. Zwróć może uwagę chociaż na T150 PRO + TH8 chyba że grasz na PC to ograniczyć koszty możesz kupując shifter Logi z adapterem USB
Napisano 03 wrzesień 2020 12:15

Napisano 04 wrzesień 2020 12:49

Dziękuję za odpowiedź, sprawdziłem sobie ich shiftery i z tego co widzę podpina się je bezpośrednio do komputera przez USB, tak?W tym budżecie nic lepszego jak t150/tmx nie ma. Jak ktoś się koniecznie upiera na trzeci pedał, to wersja PRO. Jak potrzebny shifter to można poszukać firmy SHH - droższy od Logitecha, ale tańszy od TM. Osobiście nie posiadam, ale gdzieś na YT jest nawet porównanie u jakiegoś simracera.
Napisano 04 wrzesień 2020 14:49

Poproszę jeszcze o odpowiedź na pytanie jaka jest kolejna cenowo opłacalna kierownica po T150 Pro?
Widziałem gdzieś T300 z pedałami T3PA (wersja RS GT chyba) po 1499 bodajże, w promo na Euro, Media Expert.
To jest kolejny level i w sumie chyba jedyny produkt w tej kategorii cenowej.
Ew. TX, czyli to samo co T300 tylko w wersji PC/XBOX, zamiast PS4.
Użytkownik haefen edytował ten post 04 wrzesień 2020 14:50
Napisano 06 wrzesień 2020 11:00

jak pisałem wcześniej skorzystałem z obniżki na TMX Pro w morele, i osobiście odradzam chyba zakup
podłączyłem ja w piątek wieczorem chwile protestowałem, w sobotę z 2-3 godzinki, a dzisiaj siadam podłączam, a tu TMX wpadł w calibration loop
poczytałem ze ten typ tak ma i tylko wymiana wchodzi w grę, idzie na zwrot 14 dniowy, na pewno nie na wymianę, aż strach kupować od nich coś droższego typu t300, t500, bądź tx
Napisano 08 wrzesień 2020 08:53

Zawsze można mieć nadzieję, że to jednak wadliwy egzemplarz i rzeczywiście wymienić, a jak się okaże, że znowu się tak stało to wtedy zwrot.jak pisałem wcześniej skorzystałem z obniżki na TMX Pro w morele, i osobiście odradzam chyba zakup
podłączyłem ja w piątek wieczorem chwile protestowałem, w sobotę z 2-3 godzinki, a dzisiaj siadam podłączam, a tu TMX wpadł w calibration loop
poczytałem ze ten typ tak ma i tylko wymiana wchodzi w grę, idzie na zwrot 14 dniowy, na pewno nie na wymianę, aż strach kupować od nich coś droższego typu t300, t500, bądź tx
W takim razie są jeszcze jakieś sensowne kierownice do 1000 zł?
Napisano 08 wrzesień 2020 10:51

Któraś z poprzednich osób napisała, że Logitech nie jest dobrym wyborem, że to odgrzewany kotlet, Ty masz inne zdanie?Kupiłem TS-PC w oleole od thrusta i zero problemów od zakupu, czyli 3 miesięcy.
Do 1000zł, z sensownych kierownic, chyba wchodzi w grę tylko Logitech, T150 i TMX, ew. jakaś używka T300/TX.
Napisano 08 wrzesień 2020 11:23

Któraś z poprzednich osób napisała, że Logitech nie jest dobrym wyborem, że to odgrzewany kotlet, Ty masz inne zdanie?Kupiłem TS-PC w oleole od thrusta i zero problemów od zakupu, czyli 3 miesięcy.
Do 1000zł, z sensownych kierownic, chyba wchodzi w grę tylko Logitech, T150 i TMX, ew. jakaś używka T300/TX.
Nigdy nie używałem Logitecha, po prostu napisałem, co można kupić za tę kasę.
Sam mam TS-PC od Thrusta od ponad 3 miesięcy i jestem zadowolony. Zero problemów do tej pory.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ZAKUPY
![]() |
Simracing w Polsce →
Początkujący i FAQ →
Jaki zestaw w budżecie ok. 5k zł?Napisany przez weeny , 11 lut 2021 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
Simracing w Polsce →
Początkujący i FAQ →
Stanowisko do Simracingu (do 2500zł)Napisany przez Arkanty , 19 sty 2021 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
Simracing w Polsce →
SIMRACING - hardware i software →
Kierownice →
Opinia na temat kierownicy LOGITECH i THRUSTMASTERNapisany przez Deeejmien , 15 sty 2021 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
Simracing w Polsce →
Karta dźwiękowa do alternatywy Buttkicker'a i sama alternatywaNapisany przez TomeG2kcSim , 23 lis 2020 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
Simracing w Polsce →
Pedały →
DIY, TrueBrake mod czy używane T-LCM?Napisany przez Wuciek , 28 paź 2020 ![]() |
|
![]()
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych