Mam pytanie w jaki sposób zyskuje się medale? Na Suzuce mam tylko jeden
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO

Liga ACC Mixed Grid GT3/GT4 - wrażenia, uwagi, relacje, pytania
Napisano 29 wrzesień 2020 22:14

Wybrałeś odpowiednie auto na stronie? W sensie jechałeś np. Porsche a masz zaznaczone Ferrari? Bo czas Ci pokazuje tylko z jednego auta - tego, które masz wybrane w panelu.
Napisano 30 wrzesień 2020 09:25

@kddpol Zmień samochód na 911 GT3 R, bo masz wybrany 991 GT3.
Wcześniej nie był włączony do sezonu, bo zmyliło mnie to R i sądziłem, że to pucharówka, ale po dokładnym sprawdzeniu się okazało, że brał udział w sezonie Blancpain 2019 więc dodałem go do listy dostępnych aut. Panowie Mateusz Fink i Wojciech Kozak mogą być również zainteresowani zmianą, jeśli macie namiary przekażcie, napisałem już na discordzie w announcements.
Napisano 30 wrzesień 2020 11:20

Witajcie. Mam pytanie odnośnie kwalifikacji. Gdzieś przeczytałem, że w ostatnim wyścigu na Kyalami po kwalifikacjach ktoś wrócił do garażu z menu, nie zjechał do boxu i dlatego dostał karę. Czy w kwalifikacjach po okrążeniu należy zjechać do boxu czy można normalnie nacisnąć ESC. Pozdrawiam
Napisano 30 wrzesień 2020 18:03

Ogromna prośba do kierowców GT3.
Nie przeszkadzajcie klasie GT4, które są na szybkich okrążeniach. Zwłaszcza kiedy jesteście na wyjazdowym.
Dla przykładu wrzucam filmik z prekwalifikacji. Kolega z audi, dwa zakręty dalej miał długą prostą gdzie mógł wyprzedzić bez większych przeszkód, a zdecydował się na niezrozumiały manewr w T12 (timestamp).
Warto wyrobić sobie nawyk sprawdzania mapki będąc jeszcze w menu PIT, aby nie wyjechać za GT4.
Dlaczego o tym pisze ?
Można powiedzieć, że to tylko preq ale często w preq szykuje się setup i potrzebna jest równa jazda na limicie, a manewry podobne do kierowcy audi na filmiku bardzo w tym przeszkadzają.
Drugi, ważniejszy, powód to omówienie zasad. Pierwszy raz jedziemy ligę mix grid. Skoro przy 4 autach w preq trafiam na manwery jak w filmiku to boję się myśleć, co będzie w kwali w niedzielę ...
Napisano 30 wrzesień 2020 18:09

Fakt GT3 ma sporą przewagę zarówno mocy jak i przede wszystkim prędkości. Ja po wyścigu testowym wyrobiłem sobie już nawyk "na spokojnie" wyprzedać GT4 auta.
Witajcie. Mam pytanie odnośnie kwalifikacji. Gdzieś przeczytałem, że w ostatnim wyścigu na Kyalami po kwalifikacjach ktoś wrócił do garażu z menu, nie zjechał do boxu i dlatego dostał karę. Czy w kwalifikacjach po okrążeniu należy zjechać do boxu czy można normalnie nacisnąć ESC. Pozdrawiam
Tak to ja dostałem karę. W sumie sam nadal nie wiem za co. Ale dwa czynniki są, które mogły w tym pomóc:
- pierwszy dwa razy użyłem esc w kwali w tym jeden na samym końcu
- możliwe, że nie zdążyłem kliknąć "drive" przed startem do wyścigu
Napisano 30 wrzesień 2020 20:12

Ogromna prośba do kierowców GT3.
Nie przeszkadzajcie klasie GT4, które są na szybkich okrążeniach. Zwłaszcza kiedy jesteście na wyjazdowym.
Warto wyrobić sobie nawyk sprawdzania mapki będąc jeszcze w menu PIT, aby nie wyjechać za GT4.
Całe szczęście kwali na wyścigu już będzie podzielone osobno na GT3 i GT4 zaś na wyścigu polecam używanie kierunkowskazów, bardzo to pomaga przy dublowaniu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych