Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

Nowe auta

auta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

Klimas Adrian

Klimas Adrian

Stały bywalec

• Administrator Ligi
  • 272 postów
  • STEAM ID:adrian15101
  • LokalizacjaJelenia Góra

Początek roku 2021 i do świata RBR trafiły dwa nowe auta.

104541610_1174218169603262_6973451028819

Najpierw długo wyczekiwany Ford Fiesta w najnowszej specyfikacji Rally2. Dlaczego jest wyjątkowy? Przede wszystkim to najmocniejsza R5-tka w historii. M-sport podaje, że najnowsza ewolucja Fiesty dysponuje mocą aż 295 KM. Silnik 1.6 turbo z 32 milimetrową zwężką zapewnia 475 Nm maksymalnego momentu obrotowego (to także rekordowy parametr) już przy 4000 obr./min. Po pierwszych testach które miałem okazję zrobić mogę powiedzieć, że samochód świetnie się prowadzi już na bazowych ustawieniach. Zawieszenie jest zestrojone dość miękko, ale genialnie wybiera nierówności. Z pewnością będzie to mocny konkurent dla Fabii R5 evo i Citroena C3, które wydają się najlepsze w tej kategorii.

Oprócz tego na plugin trafiła Skoda Fabia WRC w specyfikacji z 2006 roku. Fanom rajdów tego samochodu nie trzeba przedstawiać. Dwulitrowy silnik o mocy 300 KM dysponujący 600 Nm momentu obrotowego. Nic tylko wsiadać i testować!

Klimas Adrian

Klimas Adrian

Stały bywalec

• Administrator Ligi
  • 272 postów

Nowe fury na pluginie : 

• Alpine A110 Rally RGT
  • Lancia Stratos HF Grp4

Dodatkowo aktualizacje modeli aut : 

• Hyundai i20 Coupe WRC 2020
  • Seat Leon Cupra R GrpN

Osobiście cieszy mnie zwłaszcza aktualizacja Hyundaia WRC, który miał błędy w starszym modelu. Z sytuacji które mi się przytrafiły : często nawet po czysto przejechanym oesie miałem pogięty i zniszczony tylny spoiler, co wpływało na aero. Na wyboistych oesach mimo dość wysokiego zawiasu łatwo było zerwać lub uszkodzić przedni zderzak. Trzeba przetestować, bo sam samochód jest świetny i chyba najszybszy w klasie RC1 ;)

KOWAL Mirek

KOWAL Mirek

ex. me2slow i Kowalski

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2092 postów
  • LokalizacjaWarszawa
Szkoda, że i20 nie ma dźwięku takiej klasy jak Ford niestety i jazda nim nie jest już tak ekscytująca. Dla mnie ogromna różnica na moim zestawie audio. Można ewentualnie podmienić Fmod ale to już nie to samo.

Użytkownik KOWAL Mirek edytował ten post 13 styczeń 2021 20:52

Latency is often more important than speed

Rig - SimuCube 1 (OSW) Direct Drive wheelbase with Kollmorgen AKM53G motor with Hengstler AD58 encoder, powered by Mean Well PSU 480/720W and fully shielded servo cables, HE Ultimate pedals with OMP pad kit, SIM-LAB P1-X rig, PRO-SIM/Quaife H pattern shifter with Honda Type R knob, PRO-SIM/Quaife sequential shifter, HE handbrake with LC, RRS carbon steering wheel 35cm, Sparco 33cm, Simracing Coach panel of buttons and paddle shifters, Samsung CRG9 49" 32:9 monitor
PC - Win 11, MB X570S, CPU 5800X3D UV-30, RAM DDR4 (Dual Rank) B-die 4x8GB 3800MHz->15,15,15,15,30,46,(tRFC 262)1.46V, GPU RTX3080 UV, PSU Corsair AX1600i, Benchtable Streacom BC1 V2

Klimas Adrian

Klimas Adrian

Stały bywalec

• Administrator Ligi
  • 272 postów

Można powiedzieć "w końcu!"  :happy: Na czeskim pluginie są już zaktualizowane modele Hyundaia i20 WRC 2020 i Forda Fiesty Rally2  :okok:

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: auta

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych