Początek roku 2021 i do świata RBR trafiły dwa nowe auta.
Najpierw długo wyczekiwany Ford Fiesta w najnowszej specyfikacji Rally2. Dlaczego jest wyjątkowy? Przede wszystkim to najmocniejsza R5-tka w historii. M-sport podaje, że najnowsza ewolucja Fiesty dysponuje mocą aż 295 KM. Silnik 1.6 turbo z 32 milimetrową zwężką zapewnia 475 Nm maksymalnego momentu obrotowego (to także rekordowy parametr) już przy 4000 obr./min. Po pierwszych testach które miałem okazję zrobić mogę powiedzieć, że samochód świetnie się prowadzi już na bazowych ustawieniach. Zawieszenie jest zestrojone dość miękko, ale genialnie wybiera nierówności. Z pewnością będzie to mocny konkurent dla Fabii R5 evo i Citroena C3, które wydają się najlepsze w tej kategorii.
Oprócz tego na plugin trafiła Skoda Fabia WRC w specyfikacji z 2006 roku. Fanom rajdów tego samochodu nie trzeba przedstawiać. Dwulitrowy silnik o mocy 300 KM dysponujący 600 Nm momentu obrotowego. Nic tylko wsiadać i testować!
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO

Napisano 05 styczeń 2021 12:03

Napisano 13 styczeń 2021 10:42

Nowe fury na pluginie :
- Alpine A110 Rally RGT
- Lancia Stratos HF Grp4
Dodatkowo aktualizacje modeli aut :
- Hyundai i20 Coupe WRC 2020
- Seat Leon Cupra R GrpN
Osobiście cieszy mnie zwłaszcza aktualizacja Hyundaia WRC, który miał błędy w starszym modelu. Z sytuacji które mi się przytrafiły : często nawet po czysto przejechanym oesie miałem pogięty i zniszczony tylny spoiler, co wpływało na aero. Na wyboistych oesach mimo dość wysokiego zawiasu łatwo było zerwać lub uszkodzić przedni zderzak. Trzeba przetestować, bo sam samochód jest świetny i chyba najszybszy w klasie RC1
Napisano 13 styczeń 2021 13:16

Użytkownik KOWAL Mirek edytował ten post 13 styczeń 2021 20:52
Latency is often more important than speed
Rig - SimuCube 1 (OSW) Direct Drive wheelbase with Kollmorgen AKM53G motor with Hengstler AD58 encoder, powered by Mean Well PSU 480/720W and fully shielded servo cables, HE Ultimate pedals with OMP pad kit, SIM-LAB P1-X rig, PRO-SIM/Quaife H pattern shifter with Honda Type R knob, PRO-SIM/Quaife sequential shifter, HE handbrake with LC, RRS carbon steering wheel 35cm, Sparco 33cm, Simracing Coach panel of buttons and paddle shifters, Samsung CRG9 49" 32:9 monitor
PC - Win 11, MB X570S, CPU 5800X3D UV-30, RAM DDR4 (Dual Rank) B-die 4x8GB 3800MHz->15,15,15,15,30,46,(tRFC 262)1.46V, GPU RTX3080 UV, PSU Corsair AX1600i, Benchtable Streacom BC1 V2
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: auta
![]() |
auta
Assetto Corsa Competizione →
Dyskusja ogólna →
błąd wczytywania samochodu do asseto corsyNapisany przez Julek , 08 sty 2022 ![]() |
|
![]()
|
|
![]() |
Assetto Corsa →
Galeria foto i video →
Mój kanał z assetto corsy!Napisany przez SzaKulaS , 07 lis 2021 ![]() |
|
![]()
|
|