Pochwalę swoim kokpitem, chociaż kokpit to za dużo powiedziane . Wszystko zamontowane na biurku syna, co wiążę się z ciągłym odkręcaniem kiery i współdzieleniem kompa, ale do rzeczy.
Baza G25, zmieniona kierownica na normalną 350 mm. Łopatki wywalone, w zamian łopatka pull/push. Wydruk 3d, projekt pod Thrustmastera pobrany z neta za free. Dwa przyciski, które są zamontowane na oryginalnej kierownicy znajdują się po lewej stronie (ten czerwony i zielony). Przypisane mam pauze i zmianę kamery. Na telefonie wgrana aplikacja SIM Dashboard. Fajnie to wszystko współgra podczas grania.
Skrzynia sekwencyjna, zmieniona gałka oraz dodany mod poprawiający uczucie wbijania biegu. Mod wydruk 3d z gumkami. Szczerze nie jestem zadowolony z efektu, niby lepiej ale nie do końca.
Ręczny od malucha. Nic specjalnego, za opór robi sprężyna. Ręczny podłączony jest pod jeden z przycisków od skrzyni. Szału nie ma, ale robi robotę na nawrotach.
Pedały odwrotnie zamontowane. Dodatkowo zamontowane podkładki pod sprzęgło i gaz o raz modzik hamulca dzięki czemu jest twardszy i krótszy. Mod hamulców zakupiony na aledrogo.
Na chwilę obecną nie mam funduszy na wymianę bazy. Stwierdziłem, że do puki działa to będę na tym grał co mam.
Jako, że mam duszę majsterkowicza ciągle coś udoskonalam i poprawiam w moim zestawie. Planach jest budowa lub zakup stelaża, 3 monitory itp. Marzenia
Najważniejsze, że jest fun z jazdy, a resztę się wyklepie.
sim rig.jpg 124,64 KB
6 Ilość pobrań