Cześć,
kierownicę prawdopodobnie będę odsyłał, ale tak dla pewności zapytam tutaj. Problem jest taki, że kierownica przestała się kalibrować - po włączeniu PC nie ma tego obrotu od skrajnej do skrajnej pozycji. Dodatkowo zasilacz wydaje dźwięk o niskiej częstotliwości ("buczy"), na tyle głośny, że w nocy w pokoju jest to wyraźnie słyszalne.
Kierownica działa, poprawnie trzyma punkt zerowy, FFB jest, ale zastanawia mnie ten brak auto-kalibracji. Wymieniałem płytę główną w PC, ale po wymianie kierownica się kalibrowała, teraz przestała. Może był jakiś update, o którym nie wiem, ale nie sądzę, bo nic nie instalowałem.
Bardziej irytuje mnie ten niski dźwięk, którego nie było.
Normalnie bym to zignorował, ale obawiam się, że to jakieś objawy padającego zasilacza, albo coś w elektronice i baza umrze dzień po gwarancji.
Wieczorem sprawdzę jeszcze pod innym USB (aktualnie jest na USB 3.0 przez HUB) i upewnię się co do wersji firmware i sterowników.
Może ktoś miał coś podobnego.
EDIT: Po odłączeniu i podłączeniu USB kierownica się kalibruje normalnie. Firmware i sterowniki najnowsze. Już sam nie wiem, może wymyślam
Użytkownik mixer_mr edytował ten post 30 marzec 2021 07:04