Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

Thrustmaster T300 RS - Alcantara czy GT która kierownica lepsza?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

Giedoigrek

Giedoigrek

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 12 postów

Hej,
Jak w temacie, doradźcie proszę, która z wersji T300RS jest wygodniejsza, praktyczniejsza, po prostu lepsza w użytkowaniu? Alcantary nigdy nie testowałem, a jest w fajnej cenie teraz do wzięcia. Jeżdżę w rękawiczkach. Dzięki!

SalwerJr

SalwerJr

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 38 postów
  • Discord:SalwerJr#1369
  • STEAM ID:https://steamcommunity.com/profiles/76561198157037823/

Hej,
Jak w temacie, doradźcie proszę, która z wersji T300RS jest wygodniejsza, praktyczniejsza, po prostu lepsza w użytkowaniu? Alcantary nigdy nie testowałem, a jest w fajnej cenie teraz do wzięcia. Jeżdżę w rękawiczkach. Dzięki!

Posiadam T300 Alcantare i gorąco polecam. Świetne wykonanie i czucie FFB. Tylko lepiej używać z jakimiś rękawicami bo strasznie się wyciera i brudzi.

daemon

daemon

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 300 postów
To jest niestety wada Alcantary. Ja używałem GT nigdy nie musiałem używać rękawiczek.

Giedoigrek

Giedoigrek

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 12 postów
Dzięki Panowie, a klasyczne pytanie w przypadku T300 - nie przegrzewa się?

SalwerJr

SalwerJr

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 38 postów
  • Discord:SalwerJr#1369
  • STEAM ID:https://steamcommunity.com/profiles/76561198157037823/

Dzięki Panowie, a klasyczne pytanie w przypadku T300 - nie przegrzewa się?

Z moją nigdy nie miałem problemu i nigdy mi się nie przegrzała. Zawsze po grze zostawiam włączony wentylator czasem na noc nawet i przez 3 lata żadnego problemu z tą kierownicą nie miałem. Za tą cenę jest to chyba najlepszy wybór a mi się udało nawet jeszcze taniej kupić bo na morelach było promo wtedy za 1190zł z przesyłką  :D także chyba teraz nie do osiągniecia cena za nową :D

Użytkownik SalwerJr edytował ten post 09 czerwiec 2021 14:38

daemon

daemon

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 300 postów
Ja również nie. Może zdarzyć sie tak, że moc się automatycznie trochę zmnieszy jak osiągnie zbyt wysoka temperaturę.
Po skończeniu wystarczy kilka minut zostawić aby się schlodzila

Kzerek

Kzerek

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów
  • Discord:Kzerek
Witam którą kierownicę lepiej kupić i czym się różnią thrustmaster t300 gt rs czy thrustmaster t300 alcantara edition

1zboro1

1zboro1

Dyskutant

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 215 postów

Witam którą kierownicę lepiej kupić i czym się różnią thrustmaster t300 gt rs czy thrustmaster t300 alcantara edition

Skorzystaj z internetu a się dowiesz. Podpowiem: t300rs gt vs alcantara

PAMD Ryzen 5 5600X; Asus TUF Gaming B550M-Plus WiFi; ADATA Spectrix D41 2x8GB 3600MHz; Asus RTX 3070Ti TUF Gaming OC; Seasonic Focus Plus Gold 650W; SPC Fortis 5, be quiet! Pure Base 600

Rig Thrustmaster T300RS GT Edition + T-LCM + SHH NEWT Shifter; Genesis Zircon X; Sharkoon Skiller Mech SGK3 Brown; HyperX Cloud II; Gigabyte G27Q; Acer K242HL

Landorgini

Landorgini

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów

Alcantara jest ładniejsza ale najprawdopodobniej mniej praktyczna jeśli jeździ się bez rękawiczek. Po 2 miesiącach używania przydałoby się lekkie czyszczenie. Natomiast mam zero problemów z przegrzewaniem się.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych