Wszystkie pedały które wyglądają jak sprinty będą okej, ale tutaj twórca nie do końca przemyślał projekt... Glaniu nie chciał krytykować to ja to zrobię.
Chociażby hamulec - żeby przesmarować trzpień trzeba rozkręcać - nie można tak jak w 99% innych pedałów po prostu ścisnąć i wyjąć.
Bardzo ograniczone możliwości regulacji sprzęgła.
Hard stopy dla pedałów.
Do tego mocowanie - 65,47mm, 25mm długość fasolki. Wystarczy spędzić dosłownie chwilę żeby zrobić to na 80mm lub 120mm, wtedy konsument wrzuca sobie ładnie na jeden szeroki profil i ma sztywno. Do tego to wymiarowanie 65,47mm - założenie, że jedna śruba jest na końcu jednej fasolki, druga na początku drugiej.
Potencjometry są jak najbardziej okej, jeśli tylko są wysokiej jakości, w zasadzie nie wiadomo jakie tutaj są 
Skoro własny projekt to mógł trochę więcej czasu nad tym spędzić, a na ten moment wygląda to jak wzięty szkic Alexa, trochę pozmieniane kształty, dodane znaczki, do tego trochę zepsuty i wypchnięty do publiki.
Dla mnie zrobione na kolanie żeby tylko popłynąć na fali zainteresowania simracingiem, ale kim ja jestem żeby wytykać takie podstawowe błędy 
Cena może i niezła, bo przeca gwarancja - tsaa, przecież każdy może sobie sam zrobić taką gwarancję.
Co tam się może zepsuć? Stal się wytrze? Przecież płytka od Bodnara, więc jeśli elektronika padnie to po prostu tam wraca - taką gwarancje każdy sobie może załatwić kupując bezpośrednio od Bodnara.
Pomijam chwalenie się elektroniką, bo wystarczy odrobina wiedzy z elektroniki żeby taki obwód wymyślić, wtedy jej koszt leci 30GBP -> 3Euro (to już w kwestii porady dla "projektanta").
Użytkownik Kamool edytował ten post 18 styczeń 2022 10:32