Cześć,
okazyjnie śmigam na szwagra kierownicy Thrustmaster T150FFB Ferrari Edition i poczułem zajawkę. Chciałbym sobie sprawić kierownicę serii T300 (jeśli dobrze rozumiem jest na paskach i jest cichsza od T150 na czym mi zależy + możliwość wymiany koła na wersję F1 w przyszłości) niekoniecznie nową. Śledzę oferty i rzucają mi się w oczy oferty powystawowe lub po zwrocie, na których można zaoszczędzić nawet 500zł w stosunku do nowego sprzętu. Pytałem sprzedawców o szczegóły paru ofert (+ to co wynika z opisu) i:
- powody zwrotu nie są znane
- sprzęt posiada wizualne ślady użytkowania (zarysowania)
- sprzedawany jest jako w pełni sprawny
- opakowanie jest czasem uszkodzone
- ale... na towar nie obowiązuje gwarancja producenta bądź jest rok rękojmi na sprzedawany sprzęt (tutaj outlet allegro daje rok rękojmi, inny ze sprzedawców z kolei daje miesięczną "gwarancję sprzedawcy")
W związku z tym pytanie, czy warto kupować kierownicę powystawową/po zwrocie? Czy może to się okazać wtopą i nie warto ryzykować? A może jednak jak najbardziej warto i może to być dobrą decyzją?
Muszę się poważnie zastanowić przed zakupem bo kierownica za 1000+ zł to nie są małe pieniądze.
Użytkownik Mr. Brush edytował ten post 18 grudzień 2021 13:19