Cześć, jestem Adrian.
Od niedawna interesuję się wyścigami co spowodowało iż kupiłem swoją pierwszą kierownicę.
Mam nadzieję że wciągnie mnie ta zabawa na dłużej.
Cześć!
Mam na imię Kamil.
Totalny amator, który dopiero przymierza się do zakupienia swojego pierwszego zestawu do sim racingu.
Przez lata grałem w przeróżne gry wyścigowe używając pada, ale dopiero kilka tygodni temu trafiłem na filmik o sim racingu, który można powiedzieć otworzył mi oczy, że jest to o wiele bardziej rozbudowany temat niż mi się wydawało. Na tym samym filmiku wypowiadał się Rafał Ranuszkiewicz z Waszej społeczności, więc stwierdziłem, że warto tutaj szukać informacji.
Liczę na owocną współpracę i miejmy nadzieję do zobaczenia na torach!
Dziękuję
Witam,
Marcin z tej strony
Rocznik 93, prawko od 11 lat, grubo ponad 300 000 km na drogach na żywo, doświadczenie w simracingu praktycznie żadne
Od kilku miesięcy i pandemii i rosnącej ceny za zabawę na torze razem z ojcem bawimy się ściganie na PS5
Pozdrowionka dla wszystkich
Witam, tu Cezar,
Wróciłem do jazdy po dłuższej nieobecności. Początki to PS3 i GT5 i DFGT. Po graniu niezliczonej ilości godzin online, trafiłem na pierwsza edycję GT Academy w PL. Mega fajna i przyjemna impreza, spotkałem tam dużo znajomych, z którymi grałem tylko online. Później jakoś samoczynnie gra poszła w odstawkę, GT6 prawie nie ruszyłem i zaczęło mi się "życie".
W tym roku z okazji premiery GT7 postanowiłem wrócić do ścigana, kupna kierownicy itd, Zanim odbyła się premiera Gran Turismo, kupiłem AC i wciągnęło jak bagno. Teraz śmigam w ACC i ostro trenuje.
Pochwalę się DIY standem pod T150. Nie jest super stabilny, ale daje mi wystarczająco dużo frajdy. Na razie skromnie, choć w głowie już mam upgrade i wymiany standa na coś gotowego, ale to mnie chyba najpierw żona z domu wyrzuci xD. Pierwsze co to wymiana na T3PA lub jeśli trafię na dobrą cenę to T-LCM.
Cześć wszystkim. Jestem Mateusz i jestem z warszawy. Jestem mechanikiem samochodowym z powiązaniami z amatorskim motosporcie. Trochę startów w kjs czy track dayach, z przewagą mocnego streetu. Z względu na obecny taryfikator i sprzedania prawie wszystkich projektów chciałem spróbować pobawić się w simracing i jestem w trakcie kompletowania pierwszego setu. Nigdy nie siedziałem za bardzo w grach(zawsze wolałem siedzieć w garażu zamiast przed pc) Ale za namową mojej narzeczonej pożyczyłem od znajomego pierwsza kierownice(logitech formula force ex) i już po paru dniach jest za mało wrażeń więc trzeba trochę bardziej się w to zagłębić. Na ten moment xbox: asetto corsa, forza motosport i PC: Life for Speed(głownie dla driftu i wspomnienia czasów kiedy istniał tanidrift.pl )
Cześć,
Z tej strony Adam z Chorzowa, rocznik 90.
Gram na PC, właściwie tylko w F1 ( do 2018 aż do obecnej 2021). Choć nie ukrywam, że zamierzam również spróbować swoich sił w innych seriach.
Od października posiadam i używam Thrustmaster t300 rs ale planuje zrobić upgrade.
Czesc,
Jestem Czarek z Sokolowa Podlaskiego, rocznik '83.
Fan F1 i wyscigow samochodowych. Marze o zobaczeniu wyscigu NASCAR na zywo w Stanach.
Przygoda z grami wyscigowymi zaczela sie u mnie z pojawieniem sie pierwszego Gran Turismo na PS1 w latach 90tych. Grubo rzezbilem wtedy. Kochalem ta gre! Pozniej czesc druga, trzecia i dluga przerwa az do 2010. Chwilowa przygoda z F1 2010 i F1 2013 na Xbox 360 i znow przerwa az do teraz kiedy to postanowilem zrealizowac swoj projekt budujac rig i wrocic do scigania online. Jezdze w ACC od trzech miesiecy, a dokladnie od rozpoczecia rozgrywek Amateurs Club Season 5. Dolaczajac do rozgrywek mam powod, zeby zapoznac sie z torem i trenowac do kolejnego wyscigu zapoznajac sie tym samym z ACC i technika jazdy.
Jezdze na PC z trzema monitorami w aluminiowym rigu od SimLab
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na torze
Czarek (Gas Man) Bienkowski
Użytkownik Gas Man edytował ten post 13 czerwiec 2022 14:21
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych