Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

DIY Pedały do kierownicy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

PaweloX

PaweloX

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 0 postów

Witam mam pytanie.

Planuje zrobić Kierownice na bazie arduino Leonardo i utknąłem na projektowaniu Pedałów(Gaz, Hamulec, Sprzęgło) gdyż zastanawiam się jak zrobić opór na tych pedałach i stąd moje pytanie.

Nie wie ktoś może gdzie mógłbym kupić takie siłowniki jak ma Logitech zastosowanie w swoich pedałach?

Załączone pliki

• Załączony plik  pedał.png   244,21 KB   7 Ilość pobrań

Kamool

Kamool

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 16 postów

To nie jest siłownik - to jest zwyczajne dwa kawałki plastiku, które do siebie pasują a w środku jest sprężyna i gumka. Jak chcesz coś co 80% DIY-erowców robi to poszukaj projektu pedałów ze stali Alexa, a jak nie to bierz się za rysowanie i wymyśl coś swojego. Sposobów na rozwiązanie oporu masz miliony. Przeglądnij konstrukcje na rynku, może coś Ci wpadnie w oko.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych