Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

Zestaw na start - głównie Assetto Corsa i ETS2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

navka

navka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 6 postów

Hej,

po paru latach wracam znowu do pomysłu zabawy w simracing. Kiedyś już próbowałem tematu ale wtedy głównie miałem zajawkę na ETS2 właśnie i czasami coś pokroju Project Cars, wtedy mój G27 mi wystarczał do wszystkiego a frajdy było bez liku. Teraz mam trochę więcej miejsca i kasy a i chciałem spróbować czegoś więcej niż ETS więc stąd prośba drodzy forumowicze o pomoc. Budżetu nie mam za dużo, bo około 2.5-3k i potrzebuje tak naprawdę całości, razem z jakimś rozsądnym stojakiem - mam fotel na kółkach więc będzie odjeżdżał przy hamowaniu. Widziałem, że NLR ma stojak z taką śmieszną rynienką na kółka od fotela ale nie wiem czy to jest coś warte. Pomożecie coś dobrać? Dodam, że będę grał tylko na PC. 

Wstępnie myślałem właśnie nad tym stojakiem 

By zobaczyć linki musisz się Zalogować lub Zarejestrować

a do tego T300RS GT z bazowymi pedałami i jakąś skrzynią pokroju tego ustrojstwa https://allegro.pl/oferta/shifter-simmasters-11948908018?reco_id=4ce2fcac-c1bc-11ed-b0c4-7ab18388fedc&sid=3ec404f37aa2fad6253fa5dd6bb023427743f77ee2f01bb84454c4701b8c0118

WSZELKIE porady mile widziane

Pozdrawiam!

MatsProg

MatsProg

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 29 postów
Proponuje coś takiego:
Zamiast stojaka polecam riga w nieco wyższej cenie. Next level gt lite. Mam Playset Challenge i zdecydowanie go odradzam.
Dołóż do riga, a odpuść skrzynie biegów, do ETS może się ona przyda, ale do wyścigów online na czas nikt ich nie używa.
T300 i podobne często są na promocjach, przeglądaj pepper.pl wpadają tam.
Fanatec Gran Turismo DD Pro Wheel Base (8 Nm) || CSL Elite Steering Wheel WRC || CSL Pedals || Playseat Challenge || 2x BassShaker

navka

navka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 6 postów
Okej to sprawa wygląda tak że mam już właśnie t300 w wersji z pedałami t3pa (niespodziewanie dostałem od żony na urodziny) i na razie chce je zostawić więc teraz mam powiedzmy ok 1500zl na jakiś stojak/rig i ew ta skrzynie bo jednak czasem w tego etsa pogram

MatsProg

MatsProg

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 29 postów

"W zestawie znajduje się uchwyt drążka zmiany biegów, który można zamontować po lewej lub prawej stronie"
~1100zl za najlepszy rig w tej cenie i zdecydowanie warto dołożyć do tego niż kupić sam WheelStand za ~500.
Ze skrzynią nie pomogę niestety, ktoś inny musi się wypowiedzieć.
Fanatec Gran Turismo DD Pro Wheel Base (8 Nm) || CSL Elite Steering Wheel WRC || CSL Pedals || Playseat Challenge || 2x BassShaker

Miszor

Miszor

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów

A ja ze swojej strony proponowałbym aluminiowy customowy rig z fotelem z auta. Można zlecić budowę komuś, lub poszukać czegoś na olx/allegro. Sam taki posiadam i bardzo sobie chwalę, możliwość dostosowania riga pod siebie, z możliwością dalszej rozbudowy to jego główne zalety. Jedyną wadą są rozmiary i brak możliwości złożenia, ale to już zależy od indywidualnych preferencji

Odkupię lub naprawię Twoje uszkodzone kierownice/pedały/shiftery Logitecha, Thrustmastera lub Fanateca.

Napisz do mnie w wiadomości prywatnej :) 

navka

navka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 6 postów
Zamówiłem tego NLRa, przyjdzie dzisiaj to zobaczę co to. Teraz mi tylko shifter został jakiś

Miszor

Miszor

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów
Logitech driving force shifter będzie pasował idealnie do tego zestawu

Odkupię lub naprawię Twoje uszkodzone kierownice/pedały/shiftery Logitecha, Thrustmastera lub Fanateca.

navka

navka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 6 postów

A on nie jest tylko możliwy do podłączenia do kier logitecha ? Nie widzę żeby był na USB

a drugie pytanie

Warto dokładać do czegoś lepszego typu custom shiftery za 4-5 stów pokroju tego

ew TH8A czy nie ma sensu? Wiadomo, dopiero startuje z zabawą więc nie ma chyba sensu pakować w to kasy niewiadomo ile ale wolę się upewnić

Użytkownik navka edytował ten post 14 marzec 2023 10:17

Miszor

Miszor

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów
To z logitechem to był sarkazm. Ale można go podłączyć za pomocą przejściówek.
Nie nazywaj shifterów z drukarki 3D customami, bo nimi nie są.
Th8a to według mnie najbardziej sensowny wybór, o ile znajdziesz go na promocji.

navka

navka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 6 postów

No dlatego wolałem dopytać bo sam z tego korzystałem n lat temu i było takie sobie. Spróbuje poszukać tego TH8A ale widzę że ciężko zejść poniżej 800zł, chyba że z drugiej ręki 

mrc

mrc

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 149 postów
  • LokalizacjaPolska

Budżetu nie mam za dużo, bo około 2.5-3k i potrzebuje tak naprawdę całości, razem z jakimś rozsądnym stojakiem - mam fotel na kółkach więc będzie odjeżdżał przy hamowaniu. Widziałem, że NLR ma stojak z taką śmieszną rynienką na kółka od fotela ale nie wiem czy to jest coś warte. Pomożecie coś dobrać?

Stojak nie jest konieczny.

https://simrace.pl/f...ały/#entry90167

navka

navka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 6 postów

Budżetu nie mam za dużo, bo około 2.5-3k i potrzebuje tak naprawdę całości, razem z jakimś rozsądnym stojakiem - mam fotel na kółkach więc będzie odjeżdżał przy hamowaniu. Widziałem, że NLR ma stojak z taką śmieszną rynienką na kółka od fotela ale nie wiem czy to jest coś warte. Pomożecie coś dobrać?

Stojak nie jest konieczny.

https://simrace.pl/f...ały/#entry90167

Wjechał już ten NLR Lite i powiem że jest sztos. Jak na start to ideolo dla mnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych