Bezdyskusyjnie aktualnie najlepsza kierownica jest model firmy Fanateca "Forza Motorsport CSR Wheel" tylko ta cena...
http://www.youtube.com/watch?v=z3okuWTux9M
A tak wracajac do modelu MICROSOFT Wireless Speed to ostatnio testowalem ja i powiem wam, ze nawet jest dopracowana. Tyle ze przeznaczenie jej to raczej dla dzieci lub dla kogos kto lubi gry arcade. Ale w sumie to fajnie ze pojawil sie taki produkt na rynku.
No dodam jeszcze okazję za 1400 zeta!
Kierownica Fanatec CSR Forza 4 + Logitech G27
EDIT:
No to dodam jeszcze do tematu ten link gdzie calkiem niezle jest opisane jak podlaczyc G27 do xboxa za pomoca urządzenia XCM F-1 Converter.
Tę kierownicę z zestawem polecam Na bank się nie zawiedziecie
Kierownica 409 €
Pedały 150 €
Shifter i ręczny 60 €
-------------------
RAZEM 750 € + koszt wysyłki
Za taką kasę wolałbym kupić Logitech G27 co pasuje do Xboxa, PS3 i PC. Wystarczy dokupić tylko specjalną przejściówkę czy jak to tam się nazywa.
Wydaje mi sie, ze na rynku pojawila sie nowa kieronica i to licencjonowana do Xboxa?
MAD CATZ XBOX360 RACING WHEEL FORCE FEEDBACK
Ponizej opis z aukcji na Allegro
"JEDYNA NA ŚWIECIE LICENCJONOWANA BEZPRZEWODOWA KIEROWNICA DO XBOXa.
Jeżeli nie wystarcza Ci podstawowa kierownica dla Xbox 360, drażnią Cię kable i mały rozmiar kierownicy - ten model jest zdecydowanie dla Ciebie! Całkowicie pełnowymiarowa kierownica dla xbox360 w wersji BEZPRZEWODOWEJ ORAZ Z DZWIGNIĄ ZMIANY BIEGÓW. W pełni gumowana obręcz oraz uchwyt do blatu stołu zapewnia Ci przyczepność oraz komfort rozgrywki jakiego oczekujesz.
Bezprzewodowe połączenie zapewnia bezproblemową pracę do 12m. Wymienna dźwignia skrzyni biegów - pozwalająca na grę osobom zarówno lewo- jak i praworęcznym! Posiada dwie opcje montażu:
1.za pomocą uchwytu do blatu stołu,
2.montaż na kolanach. Powierzchnia obręczy kierownicy jest gumowana. Posiada port słuchawkowy dla XBOX Live. W komplecie znajdują się baterie [3 x AAA].
Doświadcz każdego wstrząsu,, odbicia kierownicy i wszystkiego tego co niesie ze sobą prawdziwa technologia FORCE FEEDBACK!
Oficjalna licencja Microsoft, dedykowana 4 odsłonie kultowej serii FORZA MOTORSPORT
Prawdziwa technologia FORCE FEEDBACK spowoduje, że odczujesz każdy element, każdy detal drogi. Kierownicę wykonano z solidnych materiałów. Obręcz kierownicy pokryto guma zwiększającą przyczepność do dłoni, a jej część środkową oraz "łapki" wykonano z aluminium.
Także i podstawka z pedałami została należycie wykonana. Teraz nie musisz się obawiać, że stopa ześlizgnie się z pedału gazu, czy hamulca. Obydwa - podobnie jak kierownica zostały pokryte warstwą przyczepnej gumy, jednakże dużo grubszej.
Jedną z ciekawszych funkcji kierownicy jest MOŻLIWOŚĆ UPGRADE FIRMWARE kierownicy poprzez port USB.
Dzięki takiemu rozwiązaniu masz pewność, że w razie potrzeby - Twoja kierownica zawsze będzie posiadała najnowsze oprogramowanie, jeżeli takowe będzie wymagane.
NAJWAŻNIEJSZE CECHY:
Bezprzewodowe połączenie zapewniające bezproblemową pracę nawet do 12m odległości
WYMIENNA DŻWIGNIA SKRZYNI BIEGÓW- pozwalająca na grę zarówno osobom lewo- jak i praworęcznym!
Dwie opcje montażu:
za pomocą uchwytu do blatu stołu
montaż na kolana
Gumowana powierzchnia obręczy kierownicy
Gumowane pedały
Aluminiowe elementy kierownicy jak panel z przyciskami czy "łapki"
Port słuchawkowy dla xbox live
UPGRADE FIRMWARE ZA POMOCĄ PORTU USB"
link do oficjalnej strony
Ale zjechali ten model. Juz wiem, ze jej nie kupie :-) Dzieki za filmik. Dla tych co maja watpliwosci podaje wyniki koncowe ich testu:
Force Feedback: 10/15
Wheel/RIM: 11/15
Pedals: 5.5/10
Buttons: 8.5/10
Mounting: 7/10
Compatibility: 3.5/10
Paddles: 7/10
Cost: 2.25/5
Construction: 2/5
Plug nad play: 5/5
Overal: 62/100
werdykt: nie warto! zostaje przy swojej
a tu przeglad rynku:
http://www.youtube.com/watch?v=34ZXIqe8Psg&feature=plcp&context=C330763aUDOEgsToPDskI6siXV_SYGwi4-Fdk3s3sI
Na rynku jest tez dostepny model Thrustmaster Ferrari F458 Racing Wheel wada jest brak force feedbacka ale jesli komus nie zalezy na efektach to moze i to jest jakies rozwiazanie? Ceny okolo 339 - 399zl. Jedno jest pewne. Jakosc wykonania mamy zagwarantowane.
» N kwi 08, 2012 4:52 pm
Widzę że temat troche podupadł, ale mimo wszystko może coś do niego dołoże. Ja od prawie miesiąca posiadam kierownicę o której ktoś już wspomniał: Fanatec CSR Wheel + CSR Elite pedals + H-Shifter. Cóż mogę powiedzieć: fakt cena troche powala, ale nie żałuje żadnej złotówki wydanej na nią. Teraz to już nie jest zwykła gra, a wrecz robi sie z tego prawdziwy wyścig, precyzja,jakość wykonania, i świetny force feedback dzieki ktoremu odczujesz wszystko(zmiane nawierzchni,podsterownosc,to kiedy tracisz kontrole nad autem itd. itp. Jeżeli nadal ktoś z was sie zastanawia nad kierownicą nie tylko do xboxa ale i do PC i PS3 i ma "troche" gotówki odłozonej to szczerze polecam. Chciałem jeszcze spytać Angello-zakupiles ja? jesli tak to jak twoje wrazenia?
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
cóż, cena konwertera powala.. To już lepiej chyba Drive FX Logitech. Szkoda że nie można tego na kolanach trzymać.
Bardzo mi się spodobała kiera Xbox 360 wireless speed wheel - mała i bezprzewodowa. Fakt, odpada zabawa z siłą hamowania i gazu - nie sądzę żeby spusty były analogowe.. No ale ta wygoda - nie muszę nigdzie montować i siedzę wygodnie na kanapie. Minus jak doczytałem- brak LB i RB - czyli pewnie trzeba się wspomagać padem, no i pilnować stanu naładowania baterii - jak się wyłączy to nie loguje się jako właściwa kiera ponownie - jak opisują inni.
Cena używki logitecha i tego nowego od MS bardzo podobna. Wygoda stoi za MS, użytkowanie za Logitech.
Jakieś sugestie? Przypomnę iż nie gram fanatycznie, ot po prostu pograć, i nie być zawsze ostatnim (live)
charger » Pn sie 20, 2012 1:59 pm
Witam forumowiczów.
Kilka dni temu zakupiłem Xboxa i grę Forza 4. Dotąd zawsze grałem w serię Gran Turismo (od prawie roku posiadam GT5 z kierownicą Logitech Driving Force GT). Po przesiadce z kierownicy żadna gra tego typu na padzie nie sprawia mi większej frajdy (model jazdy w Forzie dla mnie trochę bliżej arcade - kwestia przyzwyczajenia do GT). Chciałem zapytać jak się gra w Forze na dobrej kierownicy? Czy warto kupować kierownice do tej gry (tak jak DFGT warto było kupić do GT5). Czy jednak Forza jest bardziej stworzona do gry na padzie?
I jaką kierownicy polecacie do tej gry (aby trzymała poziom DFGT, ważny dobry force feedback)?
Fajnie jeśli ktoś ma z Was porównanie gry kierownicą w GT5 i FM4.
"APEX" - niewidzialny szczyt zakrętu, miejsce, dzięki któremu osiąga się najlepszy czas.
Zatem rozumiem, że mam polować na używaną oficjalną kierownicę
ale nic nie piszą o FF (a mając na uwadze, że poruszany jest temat FF przy wersji za ponad 900 zł). Więc też ją chyba trzeba odpuścić.
Też Ci proponuję zakup kierownicy MS V2 raczej powinieneś być zadowolony tym bardziej to jest jedyna w miarę tania kierownic z FF do xbox-a ale proponuje przed zakupem sprawdzić ją osobiście ponieważ ta kierownica posiada plastikowe łożysko przy kole kierownicy
po wyrobieniu kierownica ma spore luzy
a wiemy, że na 100% zakupisz używaną kierownice na której ktoś grał jakiś czas.
Ja kupiłem na Allegro kierownice MS V2 opis był "rzadko używana" jak ją rozpakowałem to stan wizualny jak na używkę był rewelacyjny ale kierownica latała na boki i to bardzo. Powód łożysko plastikowe wytarte na max-a
gościu kasy nie chciał oddać
w takim razie wymieniłem łożysko plastikowe na metalowe i śmigam na kierownicy do dziś
Sam wymieniales czy w serwisie? Pytam bo mi gostek oferowal taka usluge za jakies 180 zeta. Ala ktualnie nie czuje takich luzow wiec kto wie czy kiedys nie bedzie trzeba takiej korekty wykonac?
"APEX" - niewidzialny szczyt zakrętu, miejsce, dzięki któremu osiąga się najlepszy czas.
» Wt sie 21, 2012 11:58 am
Panowie jak ktoś jest chętny to ja za ok.miesiąc będe miał taką kierownicę na sprzedaż MS Wheel wer.V2,stan praktycznie idealny,minimalny luz na łożysku.Sprzedaje bo zamawiam Fanateca CSR.Na PS3 przerobiłem prawie wszystkie kierownice zaczynając od tych za 150 zł a kończąc na kierownicach za ponad 2tyś (T500RS czy CSR Elite)więc mogę polecić to kółko MS bo ma dobry stosunek cena/jakość.Cena ok.300 zł
» Wt sie 21, 2012 5:16 pm
Na padzie umiem grać ale w tego typu grach uważam to za stratę czasu i 95% frajdy z jazdy jaką daje gra.
Kierownicą będę jak najbardziej zainteresowany (w między czasie będę też obserwował allegro i jakbym coś zakupił to od razu zwolnię kolejkę.
A czym się różnią te wersji V2 od V1? (nazwa jak niemieckie rakiety z II WŚ
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych