Hej
Posiadam 3x Benq XL2411 które to nie posiadaja DisplayPort , więc pytanie mam do Was.
Jakich potrzebuję przejściówek by uzyskać144hz ma trzech monitoracha?
Pozdrawiam
Chyba skrót myślowy wyszedł, bo to że nie mają DP to nie taki problem, pytanie jakie złącza masz w karcie i jak to wyprowadzić na 3xHDMI?
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
No to będziesz potrzebować trzech przejściówek z DP (męska) do HDMI (żeńska). DP wpinasz w kartę, a HDMI we wtykę z przejściówki. Tylko takich przejściówek jest mnóstwo, zorientuj się która będzie właściwa dla Twojej rozdzielczości i odświeżania 144 Hz. Są dla 4K 60 Hz, więc i taka się powinna znaleźć.
Użytkownik K.A.R.R. edytował ten post 05 grudzień 2016 22:23
|CPU| i7 3770k 4.4 GHz |COOLER| Noctua NH-D14 |MOBO| Asus P8Z77-V Pro |RAM| 2x8 GB G.Skill TridentX 2400 |PSU| 680W B-Quiet SP E9-CM |GPU| MSI 980ti Gaming
|SSD| 750 GB Samsung EVO850 |HDD| 1,2 TB Seagate+500 GB WD USB |SC| Asus Xonar DX |CASE| Bitfenix Shinobi XL
|SC| Samsung UE55KS8000 4K 60Hz 4:4:4 |SOUND| Logitech Z906, G430 |WHEEL| Thrustmaster T500 |PEDALS| Fanatec CSP V3 |SHIFTER| Fanatec CSS 1.5, CS Handbrake |RIG| DIY
No niestety, planując tripla trzeba mieć plan podpięcia, szczególnie jak to szybkie monitorki.
Zwykłe 60Hz FHD podłączałem kiedyś chyba zupełnie bezstresowo: 1xDP do HDMI, 1xHDMI do HDMI i 1xDVI na HDMI.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
Tak, 60 Hz śmiga w ten sposób bez najmniejszych problemów.
|CPU| i7 3770k 4.4 GHz |COOLER| Noctua NH-D14 |MOBO| Asus P8Z77-V Pro |RAM| 2x8 GB G.Skill TridentX 2400 |PSU| 680W B-Quiet SP E9-CM |GPU| MSI 980ti Gaming
|SSD| 750 GB Samsung EVO850 |HDD| 1,2 TB Seagate+500 GB WD USB |SC| Asus Xonar DX |CASE| Bitfenix Shinobi XL
|SC| Samsung UE55KS8000 4K 60Hz 4:4:4 |SOUND| Logitech Z906, G430 |WHEEL| Thrustmaster T500 |PEDALS| Fanatec CSP V3 |SHIFTER| Fanatec CSS 1.5, CS Handbrake |RIG| DIY
Cześć,
Przepraszam, że odgrzeję kotleta, ale temat w sumie ten sam, więc pozwalam sobie tutaj poprosić Was o pomoc.
Mianowicie - nie udaje mi się uzyskać 144Hz z 3 monitorów.
Monitory: 3 x AOC C32G1 (złacza: 2 x HDMI, 1 x DP)
GPU: MSI Radeon R9 390 (wyjścia: 2 x DVI-D, 1 x DP, 1 x HDMI)
Monitor #1 (środkowy) podpiąłem DP - DP -> udało się ustawić 144Hz
Monitor #2 podpiąłem HDMI - HDMI -> udało się ustawić 120Hz (z tego co doczytałem, to na HDMI nie przeskoczę tego poziomu)
Monitor #3 podpiąłem HDMI - DVI-D używając adaptera DVID-D (M) - HDMI (F) - niby typ 24+1 dual link i z tego co czytałem powinno to teoretycznie obsłużyć 144Hz przy max FHD (a monitory i tak więcej nie mają) -> udało się ustawić tylko 60HZ
No i efekt jest taki, że aktywując Eyefinity całość spada mi logicznie do 60Hz, czyli jestem daleko od celu.
Zakładam, że problem w adapterze, który nie jest w stanie "podać" więcej.
Macie jakieś sugestie?
Zależałoby mi na tych 144Hz. Zakładam, że skoro HDMI nie da rady, to może jakiś adapter DVI-D - DP i wówczas monitory #2 i #3 podpiąć po kablu DP w ten sam sposób wykorzystując 2 wyjścia DVI-D w GPU? Tylko jaki konkretnie adapter, bo z opisu może wynikać, że jest najlepszy na świecie, a faktycznie okazuje się, że nie jest tak kolorowo.
Będę wdzięczny za konkretne sugestie. Nie miałem z tym wcześniej za wiele do czynienia, więc wolałbym dalej nie eksperymentować samemu.
Pozdrawiam
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych