Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

Najcichsza kierownica do driftu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

Dratwa

Dratwa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów

DFGT jest za głośne, a na chacie mam ściany z kartonu, przez co nie mogę driftować w godzinach nocnych, bo budzę innych domowników.

GTR

GTR
  • STEAM ID:GTR
  • Origin ID:GranTurismoR
  • Xbox Live:FilipM5
  • Social Club:FilipM5
  • LokalizacjaŻory

Ekspertem nie jestem, ale zdaje się że w tym przypadku wszystkie Logitechy odpadają, bo są na przekładniach zębatych. Choć z nich wszystkich (DFGT, G25. G27) to G27 jest najcichsze, gdzieś na necie jest porównanie i możesz zobaczyć.

Z tego co mi wiadomo to kierownice na paskach są prawie bezgłośne, choć nigdy takiej nie trzymałem w rękach. Wydaje mi się że użytkownicy Thrustmasterów i Fanateców mogą się teraz nieco wypowiedzieć ;)

30285220960_fb97554753_n.jpg

| Flickr | Steam | Auto Kronika |

PC:

Spoiler

Rig:
Spoiler

nismo

Tommi

Tommi
  • Discord:Tommi#6736
  • STEAM ID:tommi__pl
  • Xbox Live:TriedTommi
  • LokalizacjaBydgoszcz

Miałem pożyczona g25, a obecnie jestem właścicielem g27. Mogę jedno powiedzieć. Kierownica g27 jest cichsza zdecydowanie od g25.

PC

Rig

Flickr

rauf

rauf
  • Discord:rauf#2248
  • STEAM ID:rauf00
  • Origin ID:rauf00
  • Xbox Live:rauf00
  • PSN id:rauf00
  • Social Club:rauf00
  • Lokalizacjagłęboka wieś

Z tego co mi wiadomo to kierownice na paskach są prawie bezgłośne

Jak kolega, szukaj sprzętu na pasku w którym słychać raczej wentylator niż napędy. Thrusty hałasują tylko w momencie uruchomienia, sterownik zawsze kalibruje kierą i walnie w lewy potem prawy odbój. W Fana kalibracja bezgłośna. Serwa się nie kalibrują, bo po co :mrgreen:  

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Rig

PC

38700337265_4a399a161c_o.jpg moje zaufane źródło testów sprzętu i technologii 
Guest uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi!
Jak wołać użytkownika i cytować fragmenty
Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum ;)

Dratwa

Dratwa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów

Dziękuje za odpowiedzi.

Byłem trochę zawiedziony którymś modelem Thrustmastera (nie był to T150, a T300RS lub T500RS), ponieważ na jakimś filmie kierownica pracowała głośno przy szybkich kontrach. Niemniej jednak jeśli fundusze pozwolą na zakup pełnego zestawu (H-shifter + pedały) to zakupię jakiś model Thrustmastera. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych