Admin poleca a konsoli nie ma...
Dobra śmieszkuję, bo jak trzeba było ograć i zrecenzować konsolową wersję AC to oczywiście Rauf zrobił to profesjonalnie i wie co mówi 
Ja gram tylko na PS4 i mam obydwie wymienione wyżej gry, więc może dodam co nieco od siebie. AC faktycznie najlepiej oddaje odczucia płynące z jazdy po torach w rzeczywistości, jednak wersja na konsole jest jak już Rafał na górze napisał dość biedna względem pecetowych wodotrysków. Jednak największą porażką AC w wersji na PS4 jest to, że prawie nikt w to nie gra online i serwery świecą pustkami. Pewnie dlatego wersja konsolowa nie jest w żaden sposób wspierana (nie pamiętam kiedy ostatnio była do AC na PS4 jakakolwiek aktualizacja...). A jak wiadomo multiplayer (w szczególności z zaufanymi ludźmi) jest creme de la creme tego typu gier. Bez tego gra obumiera zazwyczaj po kilku miesiącach od premiery.
Co do pełnej listy samochodów w wersji Ultimate to znajdziesz ją np. tutaj:
By zobaczyć linki musisz się Zalogować lub Zarejestrować
Co do GTS to tutaj w/w online żyje w pełni, gra jest co rusz aktualizowana (wszystkie pojawiające się DLC zawierające nowe samochody, tory, rozgrywki itp. są za free) i na pewno jest co robić (tzn. gdzie i z kim jeździć
). Co prawda gra przez ortodoksyjnych wyznawców simów jest wyśmiewana i odrzucana jako co najwyżej semi-sim, ale ja tam świetnie się bawię i osobiście nie widzę aż tak wielkich (rzekomo) różnic między AC i GTS. Na pewno ta pierwsza jest bardziej wymagająca i trudna do opanowania jeśli chcemy jeździć na padzie (seria GT jest dla padów znacznie przyjaźniejsza). Ale ja osobiście uważam, że nie za bardzo jest sens bawić się w simy na padzie. Absolutne minimum do czerpania przyjemności to kierownica z pedałami i stojak