Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

Gra najbardziej oddająca jazdę po asfalcie/torze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

code_pl

code_pl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 20 postów
  • STEAM ID:code_pl
  • Origin ID:tomaszwyka
  • Xbox Live:code_pl
  • PSN id:code_pl

Witajcie,

Swoją przygodę z simracingiem dopiero zaczynam w związku z tym pierwszą rzeczą jaką powinienem zrobić to dobór odpowiedniej gry.

Na codzień jestem zwykłym kierowcą, który raz w miesiącu wciela się w amatora wyścigów i jedzie poćwiczyć na tor (Kielce/Łódź) więc chciałbym grę, która byłaby jak najbardziej zbliżona do tego z czym się zmierzam we własnym aucie (napęd na tył) właśnie na torze asfaltowym.

Czy wśród gier dostępnych na PS4 jest pozycja, która chociaż w części spełniłaby moje oczekiwania?

W osobnym wątku pewnie pomęczę Was odnośnie doboru sprzętu (kierownica, pedały) ;-)

Z góry dziękuję za pomoc.

rauf

rauf
  • Discord:rauf#2248
  • STEAM ID:rauf00
  • Origin ID:rauf00
  • Xbox Live:rauf00
  • PSN id:rauf00
  • Social Club:rauf00
  • Lokalizacjagłęboka wieś

Cześć, najlepsze czucie znajdziesz w Assetto Corsa, gra jest też dostępna na konsole. Wersja PC ma tą przewagę, że obsługuje mody (a jest ich multum) i można znaleźć swoje własne auto oraz oba tory które wymieniłeś. Na konsoli tylko oryginalna zawartość, oczywiście bez polskich torów.

Poza tym na PS4 znajdziesz jeszcze klasyczną dla tej konsoli serię Gran Turismo, ostatnie wcielenie to Sport. Jest też parę luźniejszych pozycji jak Project CARS czy rajdowe Dirty. Baw się dobrze  :okok:

Tutaj dział forum o konsolowej wersji gry

http://simrace.pl/fo...to-na-ps4-i-x1/

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Rig

PC

38700337265_4a399a161c_o.jpg moje zaufane źródło testów sprzętu i technologii 
Guest uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi!
Jak wołać użytkownika i cytować fragmenty
Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum ;)

code_pl

code_pl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 20 postów

Cześć, najlepsze czucie znajdziesz w Assetto Corsa, gra jest też dostępna na konsole. Wersja PC ma tą przewagę, że obsługuje mody (a jest ich multum) i można znaleźć swoje własne auto oraz oba tory które wymieniłeś. Na konsoli tylko oryginalna zawartość, oczywiście bez polskich torów.

Poza tym na PS4 znajdziesz jeszcze klasyczną dla tej konsoli serię Gran Turismo, ostatnie wcielenie to Sport. Jest też parę luźniejszych pozycji jak Project CARS czy rajdowe Dirty. Baw się dobrze  :okok:

Tutaj dział forum o konsolowej wersji gry

http://simrace.pl/fo...to-na-ps4-i-x1/

Oczywiście interesują mnie gry tylko na PS4 (nie posiadam PC)

Rajdowe gry odpadają - kupiłem WRC 8 i to mi wystarczy

Zastanawiałem się jeszcze nad najnowszym

By zobaczyć linki musisz się Zalogować lub Zarejestrować

... ale skoro Admin poleca 

to chyba właśnie w ten tytuł zainwestuję (warto dopłacić do wersji

? :)

I na koniec pytanie... czy znajdę gdzieś listę pojazdów dostępnych w poszczególnych grach? Interesuje mnie szczególnie BMW M2 Competition.

siniak

siniak

Szara Eminencja Night Riders

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1421 postów
  • PSN id:siniak
  • LokalizacjaKraków

Admin poleca a konsoli nie ma... ;) Dobra śmieszkuję, bo jak trzeba było ograć i zrecenzować konsolową wersję AC to oczywiście Rauf zrobił to profesjonalnie i wie co mówi :)

Ja gram tylko na PS4 i mam obydwie wymienione wyżej gry, więc może dodam co nieco od siebie. AC faktycznie najlepiej oddaje odczucia płynące z jazdy po torach w rzeczywistości, jednak wersja na konsole jest jak już Rafał na górze napisał dość biedna względem pecetowych wodotrysków. Jednak największą porażką AC w wersji na PS4 jest to, że prawie nikt w to nie gra online i serwery świecą pustkami. Pewnie dlatego wersja konsolowa nie jest w żaden sposób wspierana (nie pamiętam kiedy ostatnio była do AC na PS4 jakakolwiek aktualizacja...). A jak wiadomo multiplayer (w szczególności z zaufanymi ludźmi) jest creme de la creme tego typu gier. Bez tego gra obumiera zazwyczaj po kilku miesiącach od premiery.

Co do pełnej listy samochodów w wersji Ultimate to znajdziesz ją np. tutaj:

Co do GTS to tutaj w/w online żyje w pełni, gra jest co rusz aktualizowana (wszystkie pojawiające się DLC zawierające nowe samochody, tory, rozgrywki itp. są za free) i na pewno jest co robić (tzn. gdzie i z kim jeździć :)). Co prawda gra przez ortodoksyjnych wyznawców simów jest wyśmiewana i odrzucana jako co najwyżej semi-sim, ale ja tam świetnie się bawię i osobiście nie widzę aż tak wielkich (rzekomo) różnic między AC i GTS. Na pewno ta pierwsza jest bardziej wymagająca i trudna do opanowania jeśli chcemy jeździć na padzie (seria GT jest dla padów znacznie przyjaźniejsza). Ale ja osobiście uważam, że nie za bardzo jest sens bawić się w simy na padzie. Absolutne minimum do czerpania przyjemności to kierownica z pedałami i stojak

Dołączona grafika

rauf

rauf

@siniak, dzięki jak zawsze super dokładnie rozwinąłeś temat  :okok:

Na pewno GTS jest nieporównanie bardziej rozwiniętą grą od AC, ale jeśli chodzi o czyste doświadczenie z jazdy M2 to w AC myślę kolega nie będzie zawiedziony. 

Koniecznie wersje Ultimate, żeby wszystkie DLC były, BMW doszło w w BMW M235i Racing - Dream Pack #1

http://simrace.pl/fo...ów-zawiera-dlc/

Genialne auto, była na nim bardzo udana liga z Devil Cars.

Rig

PC

Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum ;)

code_pl

code_pl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 20 postów

@siniak, dzięki jak zawsze super dokładnie rozwinąłeś temat  :okok:

Na pewno GTS jest nieporównanie bardziej rozwiniętą grą od AC, ale jeśli chodzi o czyste doświadczenie z jazdy M2 to w AC myślę kolega nie będzie zawiedziony. 

Koniecznie wersje Ultimate, żeby wszystkie DLC były, BMW doszło w w BMW M235i Racing - Dream Pack #1

http://simrace.pl/fo...ów-zawiera-dlc/

Genialne auto, była na nim bardzo udana liga z Devil Cars.

Pozostaje jeszcze pytanie o GRID'a czy czasami ta gra nie byłaby lepsza od AC?

Co prawda BMW M235i to nie M2 ani M2 Competition ale będzie na pewno dość zbliżone więc jeśli nic lepszego nie wymyślimy to biorę AC :)

Użytkownik code_pl edytował ten post 16 czerwiec 2020 13:51

siniak

siniak

• Użytkownicy
  • 1421 postów
  • LokalizacjaKraków
GRID? To jest bardziej arcade, moim zdaniem możesz o nim zapomnieć, jeśli mówimy o jak najbardziej realnych odczuciach z jazdy. W ogóle nie ma startu do GTS o AC już nie wspominając.

Zaufaj mi i raufowi, M235 w AC śmiga się naprawdę wybornie, szczególnie po Nordschleife :D :D
Poza tym masz kilka wersji M3 i M4 więc na pewno nie będziesz zawiedziony :)

Rozumiem że nie zależy Ci na śmiganiu online?
Dołączona grafika

code_pl

code_pl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 20 postów
Online z czasem jak już będę reprezentował jakiś poziom ;)
AC kupione

MAKAWELI

MAKAWELI

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 3 postów
  • LokalizacjaVejle, Dania

i jak wrażenia ? :)

Koper

Koper

Dyskutant

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 154 postów
A jak AC na konsole względem PC jeśli chodzi o fizykę? Gdzieś czytałem, że konsolowe wersję od PC się różnią.

code_pl

code_pl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 20 postów

i jak wrażenia ? :)

Jestem bardzo zadowolony.

Kupiłem też Gran Turismo (jak przychodzi ktoś do mnie to gramy w split screen)

Odnośnie wersji PC to nie mam porównania.

siniak

siniak

• Użytkownicy
  • 1421 postów
  • LokalizacjaKraków

A jak AC na konsole względem PC jeśli chodzi o fizykę? Gdzieś czytałem, że konsolowe wersję od PC się różnią.

O to jest dobre pytanie - sam jestem ciekaw. Ktoś pokusi się o porównanie i wrażenia? Raufi? ;)

Dołączona grafika

rauf

rauf

Służę @siniak, jak testowałem po premierze nie zauważyłem różnic w fizyce czy modelu jazdy.
http://simrace.pl/fo...je-ps4-i-xbone/

Największe różnice to słabsza grafa i brak modów, co za tym okrojone też możliwości online.

Rig

PC

Gazunek

Gazunek

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 29 postów
  • PSN id:Gazunek

AC kupione

Często jeździsz? Dodaj do znajomych na PSN. Fajnie czasami pojeździć z żywą duszą. 

code_pl

code_pl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 20 postów

AC kupione

Często jeździsz? Dodaj do znajomych na PSN. Fajnie czasami pojeździć z żywą duszą. 

Jeżdżę codziennie ale w GTS. AC mi nie przypasowało bo nie ma takich ogólnych zawodów online. W Gran Turismo odpalam tryb Sport i za moment już jestem z kilkunastoma osobami na lini startu :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych