Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

Kierownica Thrustmaster TX / T300RS - recenzja, porady, opinie

Najlepsza odpowiedź LKRISS , 01 wrzesień 2016 19:28

Dzisiaj mnie dopało a w zasadzie to dziwny objaw jak kierkę odebrałem od Raufa? Zobaczcie YT i jak wygladal objaw podczas podlaczenia kiery. I tak non-stop. 

Rozwiazanie znalalem dopiero na stroniie furum pC? 

http://forum.project...-startup-solved

Podsumowujac jak wam sie zawiesi kiera i nie przechodzi procesu kalibracji nalezy uzyc narzedzia TXEW CalibMotor. Opis w pliku PDF

Przejdź do postu »

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
370 odpowiedzi w tym temacie

arielooopl

arielooopl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów

Hej, 

chciałbym kupić kierownice do X1 głównie do F1 i jak patrzę to jest kilka wersji TX, wstępnie chciałem kupić: Thrustmaster TX Racing Wheel Ferrari 458 Italia Edition + kiera f1 ale znalazłem samą bazę: Thrustmaster TS-XW SERVO BASE - czyli z dodatkowym oznaczenim XW czym to różni się od bazy bez oznaczenia xw?

1zboro1

1zboro1

Dyskutant

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 215 postów

TX to odpowiednik T300rs, a TS-XW to półka wyżej u thrustmastera. Więcej mocy i lepsze chłodzenie.

PAMD Ryzen 5 5600X; Asus TUF Gaming B550M-Plus WiFi; ADATA Spectrix D41 2x8GB 3600MHz; Asus RTX 3070Ti TUF Gaming OC; Seasonic Focus Plus Gold 650W; SPC Fortis 5, be quiet! Pure Base 600

Rig Thrustmaster T300RS GT Edition + T-LCM + SHH NEWT Shifter; Genesis Zircon X; Sharkoon Skiller Mech SGK3 Brown; HyperX Cloud II; Gigabyte G27Q; Acer K242HL

arielooopl

arielooopl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów

Kupiłem na próbę tx ferrari 458 Italia edition - podłączam pod xboxa i niektóre przyciski są dwa razy, mimo ze wciskam inny to i tak pokazuje jako ten sam... 

soft zaktualizowałem - są jakieś ukryte funkcje, które ominą ten "problem"? 

1zboro1

1zboro1

Dyskutant

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 215 postów

W F1 add-on można przełączyć kierownicę w tryb podstawowy lub zaawansowany. W podstawowym niektóre przyciski się duplikują, a w zaawansowanym każdy przycisk jest oddzielny. Na necie może poszukaj czegoś, albo do kompa podepnij i w sterowniku się pobaw.

PAMD Ryzen 5 5600X; Asus TUF Gaming B550M-Plus WiFi; ADATA Spectrix D41 2x8GB 3600MHz; Asus RTX 3070Ti TUF Gaming OC; Seasonic Focus Plus Gold 650W; SPC Fortis 5, be quiet! Pure Base 600

Rig Thrustmaster T300RS GT Edition + T-LCM + SHH NEWT Shifter; Genesis Zircon X; Sharkoon Skiller Mech SGK3 Brown; HyperX Cloud II; Gigabyte G27Q; Acer K242HL

DamianoEFPL

DamianoEFPL

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 16 postów

w Euro promka na t300rs gt 1249 jakby ktoś chciał 

https://www.euro.com...cB&gclsrc=aw.ds

SrogaDroga

SrogaDroga

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów
  • LokalizacjaKatowice

TX 458 Italia powyła, pośmierdziała i umarła...  :( Jest na forum ktoś, kto zajmuje się ich naprawą?

MaciejRH

MaciejRH

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 30 postów
  • Discord:MaciejRH#9986
  • STEAM ID:MaciejRH
  • LokalizacjaOkolice Częstochowy

Skontaktuj się z MichalB on zajmuje się TM

"Proste drogi są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" - Colin McRae

Rig

OWELAST to ja, jeśli potrzebujesz elastomerów do swojego sprzętu zapraszam tutaj

SrogaDroga

SrogaDroga

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów
  • LokalizacjaKatowice

Dzięki, zapytanie poszło :)

Damian333

Damian333

Forumowicz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 57 postów

Mam T300 i dziś zrobiłem aktualizację sterowników do wersji v33. Nie wiem jaką wersję miałem wcześniej. Nie polecam tej nowej. Na starych sterownikach i ustawieniu w sterowniku na 100 i w ACC na 80 miałem bardzo mocny FFB, który nie słabł. Po aktualizacji zwiększyłem w ACC do 100 i FFB był słabszy na chłodnej kierownicy niż na starych sterach na 80 w ACC. Dodatkowo na kerbach miałem wrażenie jakby telefon wibrował, bardzo delikatny FFB się zrobił. Wróciłem do starszej wersji v28 i znów jest bardzo dobrze. Piszę, bo może komuś przyda się ta informacja.

Szopen5584

Szopen5584

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów
Ostatnio zakupiłem kierownice thrusthater tx lecz po kilku godzinach użytkowania zwróciłem uwage na bardzo duży FFB który przeszkadza i mam pytanie czy da się zmniejszyć go?

Plupi

Plupi

Nałogowiec

• Moderatorzy
  • 1821 postów
  • LokalizacjaPrehoryłe

Siłę FFB i innych efektów możesz regulować zarówno w ustawieniach w panelu Thrustmastera, jak i w danej grze (chyba, że ta z jakiegoś powodu takich ustawień nie oferuje).

Załączony plik  th-panel.png   48,26 KB   8 Ilość pobrań

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych