Jestem nowicjuszem w temacie i postanowilem podpytac Was - jako profesjonalistow - o pewna kwestie.
Buduje od podstaw stanowisko do sim racingu. Stelaz juz w zasadzie mam zamowiony, w przyszlym miesiacu kupie zestaw fanateca, ktory juz upatrzylem, ale najwieksze watpliwosci budzi zamowienie komputera pod monitor SAMSUNG CRG9.
Przejrzalem wiele postow i uznalem, ze CRG9 dobrze sprawdzi sie do iRacing i AC. Jakie macie spostrzezenia w kwestii tego monitora? Jest on juz troche na rynku i nadal trzyma cene, moze obecnie mozna nabyc cos „swiezszego” w podobnych $$?
Najwiekszy moj problem to dobór jednostki, ktora to wszystko bedzie trzymac w ryzach, a podczas zabawy z AC czy iRacing nie bedzie niechcianych niespodzianek.
Poczatkowo chcialem wybrac jakis komputer stacjonarny, ale bedzie on obslugiwal jedynie gry do sim racingu bo tylko na to wygodpodaruje czas.
Wczoraj wymyslilem, ze przydalby mi sie nowy laptop, bo moglbym tez na nim robic niektore tematy w pracy i zastanawiam sie, czy mialoby to sens zeby nabyc mocny komputer przenosny dzieki ktoremu dzielilbym prace z „zabawa”?
Znalazlem 2 fajne pozycje alienware i poprosze Was o info, czy na tym sprzecie polaczonym z Samsungiem CRG9, baza v2.5 i innymi sprzetami moglbym cieszyc sie z plynnej gry w Asseto czy iRacing?
Pierwsza pozycja:
• Procesor Intel® Core™ i7-9750H z 12MB Cache
• Pamięć 16GB DDR4 2666Mhz
• Dysk twardy 256GB PCIe M.2 SSD NVMe
• Karta Graficzna NVIDIA® GeForce RTX™ 2070 8GB GDDR6 z Max-Q Design
• Ekran 17,3" IPS, 144Hz, Full HD
• Rozdzielczość matrycy 1920x1080
Druga:
• Procesor i7-10700 (8-Rdzeni, 16MB Cache, 2.9 GHz do 4.8GHz z/Turbo Boost )
• Pamięć 16GB DDR4 2933MHz
• Dysk twardy 256GB PCIe M.2 SSD NVMe
• Karta Graficzna NVIDIA GeForce GTX 1660Ti z 6GB GDDR6
• Ekran 17,3'' Full HD (1920x1080) 144Hz 9ms 300-nitów 72% NTSC color gamut z NVIDIA-GSYNC
Bardzo prosilbym o pomoc, pozdrawiam serdecznie i milej soboty everyone!
Mat.