Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

Kto jeździ w RF2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

bamse

bamse

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 147 postów
  • STEAM ID:bamse822
  • LokalizacjaPodkarpacie

Cześć. Chciałem się dowiedzieć czy jest tutaj ktoś kto jeszcze jeździ w RF2? Ostatnio dużo nowego contentu, zastanawiam się czy to przyciąga was jeszcze do tej pozycji?

PC:  CPU: Ryzen 5 5600x  |  MB: ASRock B450 Pro4  |  GPU: MSI Gaming X GTX 1070  |  RAM: Patriot Viper Steel 3200MHz 2x8 GB  |  PSU: SilentiumPC Vero L3 700W 80+ Bronze  |  SSD: M2.AData SX6000 + M2.WD Blue  |  COOLER: Fera3 1224  |  HEADSET: MarsGaming  |  LCD: 34" 34UM59-p Ultrawide  RIG: WHEEL: Fanatec CSL DD 8nm + McLaren GT3 v2 QR1 + Podium R300 QR1 | PEDALS: Moza Racing SR-P + MOD |  RIG: Sim-lab GT1 EVO + Slide R1 + Recaro sidemount

Bilasek

Bilasek

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 274 postów
  • Discord:Janusz Migas#3417
  • STEAM ID:januszek_21
  • LokalizacjaBochnia

Chyba każdego przyciąga kto sprawdził rF2 na oficjalnym contencie:-)  Genialny sim z tragicznym multi, ale pojawiła się nadzieja... https://mobile.twitt...351930048815104

[PC] INTEL i9-10850K | Asus ROG Strix Z490-E Gaming | 2x8GB Patriot Viper Steel 32GB 4400MHz CL19 | Asus ROG Strix 1000G | Chłodzenie Kraken X63 | ASUS GeForce RTX 3080 TUF 12GB | Obudowa NZXT H510

[RIG] Simucube 2 Pro | Cube Controls F-Pro | Heusinkveld Sim Pedals Sprint | Fanatec Handbrake | Thrustmaster TH8A | Rig Motedis | Fotel Sparco R100 | 3x AOC AGON AG271QG

FrankRace

FrankRace

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 9 postów

Ja się zastanawiam nad kupnem szukając idealnego sima ale nie wiem jak jest tematem wyścigów online .

Bilasek

Bilasek

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaBochnia

Pod względem multi iRacing nie ma konkurencji na dzień dzisiejszy. Idealny sim nie istnieje... Musiałby się rF2 przespać z IR;-)

Użytkownik Bilasek edytował ten post 05 październik 2022 08:44

[PC] INTEL i9-10850K | Asus ROG Strix Z490-E Gaming | 2x8GB Patriot Viper Steel 32GB 4400MHz CL19 | Asus ROG Strix 1000G | Chłodzenie Kraken X63 | ASUS GeForce RTX 3080 TUF 12GB | Obudowa NZXT H510

[RIG] Simucube 2 Pro | Cube Controls F-Pro | Heusinkveld Sim Pedals Sprint | Fanatec Handbrake | Thrustmaster TH8A | Rig Motedis | Fotel Sparco R100 | 3x AOC AGON AG271QG

bamse

bamse

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 147 postów
  • LokalizacjaPodkarpacie
W czym wg was leży problem w multi wrf2? W ac (1) jeżdżę i nie widzę problemu bez saftyratungu. Acc spoko nie jest zly ten cały system. Ale w rf2 nie musi go być. Tylko ten syf w multi mnie przeraża. Chcę online jezdzic. Wchodzę szukam czegoś z torem i samochodami które mam. Klikam join. Nagle instalują mi się jakies mody,... Które nie były wymagane. Następnie wywala błąd . Zainstaluj mod ręcznie. Ale ja nie chce moda chce się przewieźć z online na torach z s397. Kilka prób już mnie nieźle wkurzyło. Dla mnie fizyka jest najlepsza z wszystki. Grafika ma swój zarąbiste klimat. Zawieszenie i odczucia jazdy. Tylko ten multi jest czy go nie ma.

Ps. Wysmarowałem na twicie + yt to co mnie w tym irytuje, ciekawe czy coś ogarną

Użytkownik bamse edytował ten post 05 październik 2022 13:37

PC:  CPU: Ryzen 5 5600x  |  MB: ASRock B450 Pro4  |  GPU: MSI Gaming X GTX 1070  |  RAM: Patriot Viper Steel 3200MHz 2x8 GB  |  PSU: SilentiumPC Vero L3 700W 80+ Bronze  |  SSD: M2.AData SX6000 + M2.WD Blue  |  COOLER: Fera3 1224  |  HEADSET: MarsGaming  |  LCD: 34" 34UM59-p Ultrawide  RIG: WHEEL: Fanatec CSL DD 8nm + McLaren GT3 v2 QR1 + Podium R300 QR1 | PEDALS: Moza Racing SR-P + MOD |  RIG: Sim-lab GT1 EVO + Slide R1 + Recaro sidemount

rauf

rauf
  • Discord:rauf#2248
  • STEAM ID:rauf00
  • Origin ID:rauf00
  • Xbox Live:rauf00
  • PSN id:rauf00
  • Social Club:rauf00
  • Lokalizacjagłęboka wieś

W skrócie, problem w tym, że żyją ze sprzedaży licencji (w różnej formie) a niekoniecznie z "gry" którą się interesujemy my czyli simracerzy.

Gdyby było inaczej, to rF2 byłby co najmniej na poziomie ACC albo i lepiej, bo z nowym studiem pracują nad nim nawet dłużej niż Kunos nad ACC.

Co oczywiście nie znaczy, że nie warto sobie tam zajrzeć raz na jakiś czas i sprawdzić co się zmienia.

Mnie wystarcza jedna kontrola rocznie, jak z przeglądem samochodu.

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Rig

PC

38700337265_4a399a161c_o.jpg moje zaufane źródło testów sprzętu i technologii 
Guest uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi!
Jak wołać użytkownika i cytować fragmenty
Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum ;)

bamse

bamse

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 147 postów
  • LokalizacjaPodkarpacie
Teraz zdecydowanie widać zmiany. Od momentu dołączenia / przejęcia przez motorsport games zmieniło się praktycznie wszystko. Mogło by być taniej , ale to już kwestia indywidualna.

Moim zdaniem warto sobie zajrzeć częściej niż 1 raz na rok. Osobiscie czekam na multi. I mam nadzieję że coś z tego będzie

rex`

rex`

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 10 postów
Multi było i jest cały czas. Owszem, trzeba się wgryźć w systemie instalacji modów ale nawet w competition system można znaleźć coś dla siebie. Rf2 to głównie ligi i eventy co kilka tygodni, co tydzień w zależności od organizatora.

Bilasek

Bilasek

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaBochnia

Competition system w rF2 jest martwy, jeździ kilka osób na krzyż. A intuicyjność tego systemu to zgroza. Lig jest co prawda dużo, ale nie każdy ma czas taką formę ścigania. Porządne multi to powinien być fundament każdego sima. Nie rozumiem w czym jest problem, aby zrobić coś na wzór iR. Kilka osób jest w stanie stworzyć sensowny system LFM/SRS a wielkie firmy mają z tym problem - w głowie mi się to nie mieści.

CorradoSKJ

CorradoSKJ
  • STEAM ID:CorradoSKJ
  • LokalizacjaBydgoszcz

Competition system w rF2 jest martwy, jeździ kilka osób na krzyż. A intuicyjność tego systemu to zgroza. Lig jest co prawda dużo, ale nie każdy ma czas taką formę ścigania. Porządne multi to powinien być fundament każdego sima. Nie rozumiem w czym jest problem, aby zrobić coś na wzór iR. Kilka osób jest w stanie stworzyć sensowny system LFM/SRS a wielkie firmy mają z tym problem - w głowie mi się to nie mieści.

W mojej opinii kwestia budżetu. Wiesz że IR zgarnia kupe kasy co miesiąc, mają czas, mają budżet = mają możliwości. Nie oczekiwałbym w cenie RF2 tego co daje IR którego roczna subskrypcja bez kontentu kosztuje więcej niż cały RF z dodatkami

Plupi

Plupi

Nałogowiec

• Moderatorzy
  • 1821 postów
  • LokalizacjaPrehoryłe
Kilka osób jest w stanie stworzyć sensowny system LFM/SRS a wielkie firmy mają z tym problem - w głowie mi się to nie mieści.

Co innego kilka osób z pasją, które sobie "coś wyklika" bez zobowiązań, aby działało na dzień dzisiejszy w miarę sensownie, a jutro można było wyłączyć/skasować, a co innego firma z różnymi inwestorami, równymi zobowiązaniami, różnymi planami rozwoju, różnymi kosztami i tak dalej i tak dalej, która idąc w tym kierunku musi ustawić się na lata, a może i dziesięciolecia. Aris od Kunosów niedawno wypowiadał się na ten temat na swoim streamie i wyjaśniał, dlaczego nie ma i nie będzie czegoś takiego w ACC - na chwilę obecną finansowo i rozwojowo jest to nie do udźwignięcia, a o modelu utrzymania na abonament nie myślą.

bamse

bamse

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 147 postów
  • LokalizacjaPodkarpacie
CorradoSKJ nie jest tak tanio jak by sie wydawało w IR 1 rok ponad 300 zł. Kolejny lekko ponad 450 zł. W rf2 nie kupisz całego contentu za tyle.

Wracajac do tematu, gdyby był dobry zwykły multi beż zawiłości i utrudnień to czy uratowałoby ten tytuł?

Bilasek

Bilasek

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 274 postów
  • LokalizacjaBochnia

Wystartowała już beta Low Fuel Motorsport do rF2 także można śmigać:-)

bamse

bamse

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 147 postów
  • LokalizacjaPodkarpacie

@Bilasek

Wystartowała już beta Low Fuel Motorsport do rF2 także można śmigać:-)

Właśnie od poniedziałku startuję ;) 

mrc

mrc

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 149 postów
  • LokalizacjaPolska

Kierowcy F1 Max Verstappen i Romain Grosjean pojadą jutro (sobota 5 listopada) na torze Spa w ramach cyklu 2022-23 Le Mans Virtual Series.

https://traxion.gg/m...series-entries/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych