Dzień Dobry Wszystkim
Od paru dni szukam, czytam i analizuje różne zestawy.
Z tego co wyczytałem ludzie pod triple screen mają karty zawsze z końcówka xx70/80 czyli te lepsze.
Wpisalem w wyszukiwarce rtx 3080 a tam cena po 6k ( ?)
Nie ukrywam że chcialbym isc w nowszą generacje czyli 40.
Potrzebuje pomocy, chciałbym skrzynke która uciągnie mi AC(+mody na mapy/pogode + traffic)/ACC głównie w 60fps+ (wszystkie detale na maxa)
3 monitory 24" 60HZ.
Chciałbym przeznaczyć na cały komputer max 6000zł, da rade ?
Bede wdzieczny za wszystkie odpowiedzi.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO

Jaki komputer pod 3 monitory 24" i Assetto Corsa
Napisano 02 kwiecień 2024 11:19

Napisano 02 kwiecień 2024 15:30

Witaj, proponuję zacząć od przemyślenia czy chcesz tripli z 24" monitorków, co determinują ten wybór? Masz już taki zestaw, czy ogranicza cię rozstaw i nie ma miejsca na standarową szerokość 3x27"?
To samo 60Hz do gier szybszych niż point and click czy szachy także kontrowersyjny wybór. W simracingu potrzebujesz szybszego odświeżania, bo wszystko dzieje się szybko i szybko trzeba reagować.
Sam komputer pod AC nawet z modami nie musi tak wypasiony jak coś pod ACC, bo stara gra siedzi głównie na 1-2 wątkach pod DX11, więc chcesz procka z jak najszybszymi rdzeniami chociażby 13600/14600k (6 rdzeni).
RTX 3xxx to poprzednia generacja kart, więc ceny nowych z kosmosu, jak już kupuje się używkę za pół ceny.
Oczywiście 4xxx szybsza ale kosztuje więcej.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Guest uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi!
Jak wołać użytkownika i cytować fragmenty
Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum

Napisano 02 kwiecień 2024 17:42

Aktualnie posiadam już takie 3 monitory z 60hz oraz jeden 165hz AOC 24".
Pomyślałem ze odejdzie mi koszt ekranów i mógłbym za to kupić coś do 6k.
Nie wykluczam ewentualnej przesiadki na 3x 27" bo czytałem że są lepsze pod triple.
Kwesta tego czy np. zestaw za 3500zł z RTX4060 uciągnie taką rodziałkę...na yt testów też za bardzo nie ma.
Napisano 02 kwiecień 2024 18:14

Tripla pod stare AC i to 3x1440p napędzało mi jak dobrze pamiętam 1080Ti jeszcze, czyli wszystko powyżej 3080/4060Ti powinno dać radę w AC.
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Guest uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi!
Jak wołać użytkownika i cytować fragmenty
Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych