Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

PS Store - kupowanie we dwóch

- - - - -

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

DeNi

DeNi

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 111 postów
  • PSN id:deni1997
  • Social Club:Hechiwal
  • LokalizacjaŻary
Siemka, pewne pytanie zrodzilo mi sie w glowie, a internet nie do konca mnie to wyjasnil. Zastanawiam sie, jak obecnie wyglada kupowanie gier "na spole" na psn. Chcialbym z kumplem niedlugo zlozyc pre order na cod bo3 z season passem. Tutaj pojawiaja sie pytania.
Po 1 - czy jest to dalej mozliwe?
Po 2 - jezeli tak, moglby ktos opisac jak to bezpiecznie zrobic?
Po 3 - istnieje potrzeba utworzenia nowego konta, czy moge gre zakupic na swoim koncie i je udostepnic?

rauf

rauf
  • Discord:rauf#2248
  • STEAM ID:rauf00
  • Origin ID:rauf00
  • Xbox Live:rauf00
  • PSN id:rauf00
  • Social Club:rauf00
  • Lokalizacjagłęboka wieś

Chodzi o dzielenie się grami z jakimś kręgiem osób, np. rodzina czy znajomy? Czy instalacja na 2 konsolach gry kupionej na spółkę?

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Rig

PC

38700337265_4a399a161c_o.jpg moje zaufane źródło testów sprzętu i technologii 
Guest uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi!
Jak wołać użytkownika i cytować fragmenty
Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum ;)

SzczwanyGapa

SzczwanyGapa

Szef Night Riders

• Administrator Ligi
  • 1313 postów
  • PSN id:p_kwiatek
  • LokalizacjaZegrze Płd.

Na PS4 się pozmieniało względem tego co było na PS3.

Konto może być aktywowane na dwóch konsolach, ale:

-na jednej może być kontem podrzędnym, czyli ściągasz na nim, ale grasz i wbijasz pucharki na innym

-na drugiej musi być kontem głównym, żeby uruchamiać pobrane z tego konta gry

Czyli dzielić możesz się tylko z zaufanymi osobami, bo udostępniasz swoje konto główne.

DeNi

DeNi

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 111 postów
  • LokalizacjaŻary
To nie problem, kumpel od 10 lat dwa bloki dalej mieszka. Po prostu nie jestem pewien czy obaj bedziemy mogli sciagnac gre, season pass. Poza tym jak to jest z tym kontem glownym i trofeami tez nie do konca rozumiem. Zakladajac ze gre kupuje na swoim koncie, on musi moje ustawic jako glowne, a ja musze byle jakie ustawic na swojej i to nie ma znaczenia? Dalej wtedy on tylko loguje na moje, wlacza pobieranie i juz moze sie zalogowac na swoje i tyle, dalej po prostu musi miec moje konto na konsoli. W takim wypadku ja moge grac tylko na swoim koncie, a on normalnie na swoim? Czy gdzies sie pomylilem? I kto w tym przypadku bedzie mial problem z trofeami?

SzczwanyGapa

SzczwanyGapa

Szef Night Riders

• Administrator Ligi
  • 1313 postów
  • PSN id:p_kwiatek
  • LokalizacjaZegrze Płd.

W pewnym momencie zamieszałeś ale ogólnie zrozumiałeś :)

Kupujesz grę na swoim koncie, które jest twoim głównym kontem.

Kumpel ustawia u siebie twoje konto jako podrzędne (czy jak ono się nazywa), ściąga z niego grę, ale gra na swoim koncie głównym i na nim wbija pucharki.

Myk polega na tym, że nie można teraz założyć kilku kont do dzielenia się z kilkoma osobami (jeden lubi wyścigi, inny bijatyki, a ty wszystko), bo współdzielone konto musi być na którejś z konsol kontem głównym.

DeNi

DeNi

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 111 postów
  • LokalizacjaŻary
Czyli jezeli nie mam zamiaru tworzyc kont do kupowania gier, nie mam czym sie martwic? W sensie, jezeli kuouje tylko na jednym koncie, to po prostu kumpel loguje sie, sciaga i normalnie mozemy cieszyc sie gra? Tak dopytuje, bo gdzies w necie przeczytalem, ze w mniejwiecej takim przypadku to kumpel musi miec moje konto na glowne. Ale skoro nie, to jest latwiej niz myslalem

lukolgt

lukolgt

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 8 postów
  • PSN id:lukolgt
Jest tak jak myślałeś ty kupujesz grę na swoim koncie
Dajesz kumplowi login i hasło on ustawia na swojej konsoli twoje konto jako główne i ściąga grę i gra na swoim profilu
TY grasz u siebie też na swoim profilu
Problem jest tego taki ze jeśli masz kupionych więcej cyfrowych gier to zapomnij że będziesz grał w nie z innego niż twój profil na twojej konsoli

Użytkownik lukolgt edytował ten post 23 lipiec 2015 14:48

DeNi

DeNi

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 111 postów
  • LokalizacjaŻary
Ale jezeli gram na swoim koncie tylko to nie bedzie problemu, jesli dobrze rozumiem. Ja tam nie mam zapedow do grania na kilku kontach. Zawsze mialem jedno i na nim gralem, wiec to nie problem. Dzieki w takim razie wszystkim za pomoc, jezeli jednak macie jakies jeszcze uwagi, na pewno sie przydadza.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych