Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

Kierownica Thrustmaster T-GT dla Playstation i PC

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

dawidchz

dawidchz

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 112 postów

Za tą cenę to życzę im powodzenia.

K.A.R.R.

K.A.R.R.

Hachiroku

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1149 postów
  • STEAM ID:szop_88pl
  • LokalizacjaLeszno

Ten wykres ma przedstawiać liniowość działania FFB w skali 1:1 względem sygnału źródła. Przekładając na polski, drobne nierówności nie musiałyby być sztucznie podbijane, abyśmy je poczuli, jednocześnie nie występowałby clipping. Wydaje mi się to niemożliwe w systemie innym niż Direct-Drive, dodatkowo bardzo mocnym (~15+ Nm). Marketingowy bełkot, bo nie sądzę, iż ta kierownica będzie technicznie na poziomie MiGE.

PS Ta obręcz nawet fajna, ale taka trochę przeładowana, zapchana.

PS2 Czy tylko mnie T-GT wygląda na większą niż T500?

Użytkownik K.A.R.R. edytował ten post 14 czerwiec 2017 22:39

|CPU| i7 3770k 4.4 GHz |COOLER| Noctua NH-D14 |MOBO| Asus P8Z77-V Pro |RAM| 2x8 GB G.Skill TridentX 2400 |PSU| 680W B-Quiet SP E9-CM |GPU| MSI 980ti Gaming

|SSD| 750 GB Samsung EVO850 |HDD| 1,2 TB Seagate+500 GB WD USB |SC| Asus Xonar DX |CASE| Bitfenix Shinobi XL 

|SC| Samsung UE55KS8000 4K 60Hz 4:4:4 |SOUND| Logitech Z906, G430 |WHEEL| Thrustmaster T500 |PEDALS| Fanatec CSP V3 |SHIFTER| Fanatec CSS 1.5, CS Handbrake |RIG| DIY

stachu

stachu

znany jako stringah

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 722 postów
  • STEAM ID:stringah
  • Social Club:stringah
  • LokalizacjaWrocław

Mamy na forum inżynierów (w tym przyszłych), panowie, co też prezentuje ten wykres?

y=ax ?

Będzie piątka ?  :cwaniak:

rauf

rauf
  • Discord:rauf#2248
  • STEAM ID:rauf00
  • Origin ID:rauf00
  • Xbox Live:rauf00
  • PSN id:rauf00
  • Social Club:rauf00
  • Lokalizacjagłęboka wieś

@K.A.R.R.@stachu, oczywiście tak i każdy kto mierzył sobie kiedyś kierę albo widział wykresy wie że to bujda na resorach i tak liniowy przebieg niemożliwy do uzyskania z paskiem transferowym. Nawymyślali tych skrótów T-MCE, T-FOC, T-Turbo, TDFB a prostego wykresu nie chciało im sie opisywać...

Jeszcze parę potwierdzonych danych.

Pudełko z T-GT zawiera

• Thrustmaster T-GT wheel
  • Thrustmaster T-GT servobase
  • Thrustmaster T3PGT pedal Set
  • T-Turbo power supply
  • Clamping system
  • User manual and warranty information

Kiera będzie kompatybilna z:

• All Thrustmaster add-on wheels
  • TH8A Add-On Shifter
  • All Thrustmaster pedal sets
  • PS4 ADD-ONS COMPATIBILITY
  • TH8A Add-On Shifter
  • PC ADD-ONS COMPATIBILITY
  • TH8A Add-On Shifter

na dole Specification

http://t-gt.thrustmaster.com/

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Rig

PC

38700337265_4a399a161c_o.jpg moje zaufane źródło testów sprzętu i technologii 
Guest uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi!
Jak wołać użytkownika i cytować fragmenty
Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum ;)

scooby666

scooby666

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 49 postów
  • STEAM ID:sc00by666
Co do bazy to wydaje mi się, że to jest w zasadzie 1:1 to samo co TS-PC Racer.

K.A.R.R.

K.A.R.R.

Hachiroku

• Użytkownicy
  • 1149 postów
  • LokalizacjaLeszno
Najgorsze jest to, że te pedały wyglądają jak T3PA, a nazwa wskazuje, że to w zasadzie to samo, po lifcie i o innym oznaczeniu :(

Użytkownik K.A.R.R. edytował ten post 15 czerwiec 2017 14:34

|CPU| i7 3770k 4.4 GHz |COOLER| Noctua NH-D14 |MOBO| Asus P8Z77-V Pro |RAM| 2x8 GB G.Skill TridentX 2400 |PSU| 680W B-Quiet SP E9-CM |GPU| MSI 980ti Gaming

|SSD| 750 GB Samsung EVO850 |HDD| 1,2 TB Seagate+500 GB WD USB |SC| Asus Xonar DX |CASE| Bitfenix Shinobi XL 

|SC| Samsung UE55KS8000 4K 60Hz 4:4:4 |SOUND| Logitech Z906, G430 |WHEEL| Thrustmaster T500 |PEDALS| Fanatec CSP V3 |SHIFTER| Fanatec CSS 1.5, CS Handbrake |RIG| DIY

Firssen

Firssen

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 448 postów
  • STEAM ID:Firssen
  • Origin ID:Firssen
  • Xbox Live:Firssen
  • Social Club:Firssen
  • LokalizacjaBiałystok

Mnie osobiście bardziej ciekawi teraz temat współpracy ze sparco i TS-XW (czyli TS-PC dla X boxa) z oryginalnymi obręczami sparco :)

Chociaż i tak nie zamienię... Za 3300PLN można mieć cały CSL Elite kit nawet z CS SQ shifterem i może ręcznym, wiec ta propozycja od thrusta nijak mi się nie podoba ale też ja jestem dziwnym człowiekiem który bardziej wolał mieć archaicznego CSR Elite z Elitkami v2 niż nowego T300 :D

PS.

Ledwo pisałem post, a tu już tyle odpowiedzi >.< Chyba można uznać go za nieaktualny. 

Użytkownik Firssen edytował ten post 15 czerwiec 2017 15:47

PC

Rig

milanoa

milanoa

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 35 postów

K.A.R.R.

K.A.R.R.

Hachiroku

• Użytkownicy
  • 1149 postów
  • LokalizacjaLeszno

Z doborem sprzętu to się nie popisali, bo lag na tym ekranie to jakiś żart ;)

milanoa

milanoa

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 35 postów
Cena powala, 799,99 euro, to u nas jak dobrze pójdzie pewnie z 3500 jak nie lepiej znając polskie realia.

wasyl00

wasyl00

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 336 postów
  • LokalizacjaUK
Co jak co ale z tym zasilaczem to pojechali

Drive It Like You Stole It 

PC

Rig

Owczar

Owczar

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 17 postów

A w TS-PC Racer czasem nie było takiego samego? ;)

K.A.R.R.

K.A.R.R.

Hachiroku

• Użytkownicy
  • 1149 postów
  • LokalizacjaLeszno

Tak, była dokładnie taka sama "turbina" :)

milanoa

milanoa

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 35 postów

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych