Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

Forza Horizon 5 - plotki i zapowiedzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Gdzie będzie się rozgrywać akcja nowej Forzy Horizon? (16 użytkowników oddało głos)

Festiwal Horizon zostanie przygotowany w...

1. Japonii (7 głosów [43.75%])

Procent z głosów: 43.75%

2. Ameryce Północnej lub Południowej (4 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

3. Znowu w Europie (4 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

4. Gdzieś jeszcze indziej? (1 głosów [6.25%])

Procent z głosów: 6.25%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

GTR

GTR
  • STEAM ID:GTR
  • Origin ID:GranTurismoR
  • Xbox Live:FilipM5
  • Social Club:FilipM5
  • LokalizacjaŻory

Temat tabu czas zacząć!

Dwa dni temu na Reddicie pojawił się niby concept mapy do najnowszego Horizona, który obejmuje dosyć pokaźną część Japonii.

50693475_2490223977685956_19608449207343

Co można zauważyć?

• Mapa jest przeogromna. Sama Yokohama jest mniej-więcej wielkości całej mapy z FH4? Oczywiście wygląda cudnie i każdy chciałby taką mapę, ale wydaje mi się że to zbyt optymistyczna wizja.
  • To co gracze chcieli - prawdziwe tory! Na północny-wschód od góry Fuji znajduje się Fuji International Raceway.
  • Bardzo dużo górskich przełęczy, czyli moda na touge i Initial D. Na samej górze mapy znajduje się góra Akagi, jest też sporo nazw które fani Initiala na pewno skojarzą - Gunma, Saitama, Kanagawa, Hakone. Próbuję doszukać się trasy z Akiny ale nie umiem znaleźć.
  • Nie brakuje również nieco Wangana - wygląda na to że w Yokohamie jest kawałek Shuto Expressway.

Jak dla mnie wygląda świetnie, ale to chyba zbyt optymistyczne aby stało się prawdziwe. Nie wiadomo też czy to na pewno będzie Japonia, choć gracze już się tego domagają od jakiegoś czasu - USA było, południowa i północna Europa również, Australia też... to chyba pora na Japonię? Z drugiej strony nigdy chyba nie było przecieku mapy w Horizonie, a przynajmniej nie takiego który stylistyką w ogóle nie odbiega od oryginału.

Podsumowując:

Tezy, które mogą potwierdzać mapę:

• Gracze domagają się Japonii, poza tym powoli zaczyna brakować pomysłów na umiejscowienie akcji. Aby nic się nie powtarzało zostaje właśnie Japonia, południowa Ameryka (Brazylia i te klimaty mogą być też całkiem niezłe), i co? Rosja? Skandynawia? Afryka? Indie? Żadne z tych miejsc nie pasuje mi do Horizona. O, może jeszcze Hawaje byłby dobre?
  • Polityka studia. Twórcy Forzy Motorposrt chyba już potwierdzili że nie będzie kolejnej części gry przez najbliższy czas bo chcą od razu wskoczyć na nową generację konsol, do której jeszcze minie trochę czasu. Zapewne to samo dzieje się w Playground Games, szczególnie że chodzą plotki iż do FH4 mają się pojawić aż trzy duże dodatki aby utrzymać grę przy życiu na dłuższy czas. Co to ma do mapy? Nowa generacja konsol będzie sporo mocniejsza od aktualnej, twórcy będą też mieli dużo czasu aby przygotować coś dużego.

To teraz przeciw:

• Jak pisałem, mapa jest zbyt ogromna. Z jednej strony niby mogą mieć czas na przygotowanie czegoś dużego, ale z drugiej strony... no, to jest po prostu ogromny kawałek mapy do zrobienia. Chyba już od czasów FH2 wielkość mapy stoi mniej-więcej w miejscu?

To w sumie tyle ode mnie. Co sądzicie?

30285220960_fb97554753_n.jpg

| Flickr | Steam | Auto Kronika |

PC:

Spoiler

Rig:
Spoiler

nismo

LKRISS

LKRISS
  • STEAM ID:lkriss2
  • Origin ID:BOTAWP
  • Xbox Live:LKRISS22
  • Social Club:lkriss22
  • LokalizacjaWarszawa

Gra nie obsługuje dwóch kontrolerów jednocześnie więc co by nie dodali, zmienili to dla mnie cały produkt z serii FH nadaje się tylko do kosza. 

SimRace Polska "Prędkość dźwięku to bardzo dziwna sprawa. Rodzice coś mówią jak masz 15 lat a dociera dopiero koło trzydziestki"
simr.pngbutton-4220-black.png

Rig

PC

:idea: Uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi

Firssen

Firssen

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 448 postów
  • STEAM ID:Firssen
  • Origin ID:Firssen
  • Xbox Live:Firssen
  • Social Club:Firssen
  • LokalizacjaBiałystok

Gra nie obsługuje dwóch kontrolerów jednocześnie więc co by nie dodali, zmienili to dla mnie cały produkt z serii FH nadaje się tylko do kosza. 

Przecież od FM7, a więc z FH4 włącznie można już używać kilku kontrolerów jednocześnie, a nawet do FH3 był ogarnięty sposób.

Użytkownik Firssen edytował ten post 02 luty 2019 21:53

PC

Rig

LKRISS

LKRISS
  • LokalizacjaWarszawa

Zgadza sie tylko np. w FH4 dziala to tylko w demie  :lol:

SimRace Polska "Prędkość dźwięku to bardzo dziwna sprawa. Rodzice coś mówią jak masz 15 lat a dociera dopiero koło trzydziestki"

Rig

PC

Firssen

Firssen

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 448 postów
  • STEAM ID:Firssen
  • Origin ID:Firssen
  • Xbox Live:Firssen
  • Social Club:Firssen
  • LokalizacjaBiałystok

Zgadza sie tylko np. w FH4 dziala to tylko w demie  :lol:

To w sumie dziwne bo ja używam bazy, pedałów, shifterów i ręcznego jako oddzielnych urządzeń grając w pełną wersję FH4, wszystko działa  :?

Użytkownik Firssen edytował ten post 03 luty 2019 05:20

PC

Rig

LKRISS

LKRISS
  • LokalizacjaWarszawa

To az sprawdze czy czasem nie naprawili tego po latach... 

Rig

PC

adamwsb

adamwsb

Pilot Kamikaze

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 postów
  • STEAM ID:adamwsb
  • Xbox Live:adamwsb
  • PSN id:adamwsb
  • LokalizacjaPszów

Znowu jezdzic po lewej stronie drogi ? Nie kupie wiecej FH :P

CPU: I5 4690K 3.5GHz [4.6GHz]  |  MB: ASROCK Z97 PRO4

GPU: ASUS GTX 980 TI Strix

RAM: GOODRAM PLAY 16GB PC1600 2x8GB RED [1866MHz]

HDD: Crucial SSD 250GB MX200  |  WD Caviar BLUE 1TB  |  WD Caviar BLUE 640GB  |  WD Portable Elements 1TB

CASE: Thermaltake V3 Black Edition  |  PU: Cooler Master B700 v2 700W  |  OS: Windows 10 64bit  |  Modecom MC-9006  |  Natec Genesis GX68

RIG: T300RS  |  T3PA  |  Playseat  |  Creative Inspire T6100 5.1  |  TV Sony | W829B 50"
PS4

rauf

rauf
  • Discord:rauf#2248
  • STEAM ID:rauf00
  • Origin ID:rauf00
  • Xbox Live:rauf00
  • PSN id:rauf00
  • Social Club:rauf00
  • Lokalizacjagłęboka wieś

@adamwsb, to samo pomyślałem, ile można jeździć po niewłaściwej stronie drogi, była Australia, było UK, cokolwiek sobie wymyślą niech to będzie wreszcie ruch prawostronny!

Japonię lansują mam wrażenie sami gracze od jakiegoś czasu, studio chyba nie dało znaku że w te rejony się wybiera.

Ogólnie @GTR, bardzo ciekawy wpis, dzięki za tyle informacji  :okok:  

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Rig

PC

38700337265_4a399a161c_o.jpg moje zaufane źródło testów sprzętu i technologii 
Makusheva91 uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi!
Jak wołać użytkownika i cytować fragmenty
Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum ;)

CorradoSKJ

CorradoSKJ
  • STEAM ID:CorradoSKJ
  • LokalizacjaBydgoszcz

+1 kurcze oni mają jakiś syndrom nieprawidłowej strony drogi ;/ @lkriss bez problemu jeździłem na multidevice

KOWAL Mirek

KOWAL Mirek

ex. me2slow i Kowalski

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2092 postów
  • LokalizacjaWarszawa
Kwestia przyzwyczajenia, ja w realu jeżdżę i po prawej (+-10%) i po lewej (+-90%), nie ma to dla mnie zupełnie znaczenia.

Latency is often more important than speed

Rig - SimuCube 1 (OSW) Direct Drive wheelbase with Kollmorgen AKM53G motor with Hengstler AD58 encoder, powered by Mean Well PSU 480/720W and fully shielded servo cables, HE Ultimate pedals with OMP pad kit, SIM-LAB P1-X rig, PRO-SIM/Quaife H pattern shifter with Honda Type R knob, PRO-SIM/Quaife sequential shifter, HE handbrake with LC, RRS carbon steering wheel 35cm, Sparco 33cm, Simracing Coach panel of buttons and paddle shifters, Samsung CRG9 49" 32:9 monitor
PC - Win 11, MB X570S, CPU 5800X3D UV-30, RAM DDR4 (Dual Rank) B-die 4x8GB 3800MHz->15,15,15,15,30,46,(tRFC 262)1.46V, GPU RTX3080 UV, PSU Corsair AX1600i, Benchtable Streacom BC1 V2

Kondix!

Kondix!

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów
  • Xbox Live:ThePolishGuy298
Ja to bym chciał żeby było w USA

Angello

Angello

Założyciel NIGHT RIDERS VIP

• Redaktorzy
  • 1801 postów
  • STEAM ID:Angello_PL
  • Xbox Live:AngelloPL
  • PSN id:Angello_PL
  • LokalizacjaWhiteStock

Wszędzie niech się dzieje FH5 aby ruch aut odbywał się po jedynej słusznej stronie i mapa żeby była ogromna jak na przykład w Test Drive albo The Crew.

Ilość aut w FH 4 jest naprawdę wystarczająca, bo i tak większość jest tylko kolekcją. Niech dorzuca możliwość przesyłania kalkomanii jak to jest w Gran Turismo Sport i będzie cacy 

:D

24339541219_aa976f320e_o.png

Elojestemmichal

Elojestemmichal

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów
  • LokalizacjaPolska
Najlepiej by było jak by było w Polsce

Barte

Barte

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 13 postów
Panowie chyba czas nieco rozruszać temat FH5
Z tego co zdążyłem zauważyć w okolicach połowy czerwca w poprzednich Horizonach, ukazywały się zapowiedzi nadchodzących części.
Jakieś przypuszczenia, jakieś doświadczenia na podstawie poprzednich wersji?
Czy to nie czas by wypuścić nową zapowiedź? Czy ten rok z racji pandemii może się nieco różnić od poprzednich, czy raczej nie powinno mieć wpływu na czas wypuszczenia zarówno zapowiedzi jak i pełnej wersji?
Co sądzicie?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

rauf

rauf
  • Discord:rauf#2248
  • STEAM ID:rauf00
  • Origin ID:rauf00
  • Xbox Live:rauf00
  • PSN id:rauf00
  • Social Club:rauf00
  • Lokalizacjagłęboka wieś

@Barte, zajrzyj do tematu FM8 to zobaczysz dlaczego w tym roku raczej nowego Horizona nie zobaczymy

https://simrace.pl/f...edzi-przecieki/

No, chyba że na premierę nowego klocka zechcą wydać obie Forze, ale to ani sensowne sprzedażowo ani realne.
Więc kiedy? Forza Horizon 5 premiera zapewne na jesień 2021.

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Rig

PC

38700337265_4a399a161c_o.jpg moje zaufane źródło testów sprzętu i technologii 
Makusheva91 uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi!
Jak wołać użytkownika i cytować fragmenty
Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych