Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

RBR PRO - instalacja, problemy, pytania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
291 odpowiedzi w tym temacie

Jarek Matoga

Jarek Matoga

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 10 postów

Wpisywałem co trzeba. Kontaktyowałem się z nimi przez discord pomogli mi uruchomić RBRPRO bo po aktualizacji nie uruchamiał się wogóle ale z zniknieciem profilu nie dali rady pomóc, Przyczyna jest w moim systemie ale nie potrafie z tym zrobić.

KOWAL Mirek

KOWAL Mirek

ex. me2slow i Kowalski

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2092 postów
  • LokalizacjaWarszawa

RBRPRO musi być na innym dysku niż Windows... masz tak?

Latency is often more important than speed

Rig - SimuCube 1 (OSW) Direct Drive wheelbase with Kollmorgen AKM53G motor with Hengstler AD58 encoder, powered by Mean Well PSU 480/720W and fully shielded servo cables, HE Ultimate pedals with OMP pad kit, SIM-LAB P1-X rig, PRO-SIM/Quaife H pattern shifter with Honda Type R knob, PRO-SIM/Quaife sequential shifter, HE handbrake with LC, RRS carbon steering wheel 35cm, Sparco 33cm, Simracing Coach panel of buttons and paddle shifters, Samsung CRG9 49" 32:9 monitor
PC - Win 11, MB X570S, CPU 5800X3D UV-30, RAM DDR4 (Dual Rank) B-die 4x8GB 3800MHz->15,15,15,15,30,46,(tRFC 262)1.46V, GPU RTX3080 UV, PSU Corsair AX1600i, Benchtable Streacom BC1 V2

Jarek Matoga

Jarek Matoga

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 10 postów

nie mam na tym samym

KOWAL Mirek

KOWAL Mirek

ex. me2slow i Kowalski

• Użytkownicy
  • 2092 postów
  • LokalizacjaWarszawa
Odpal jeszcze wiersz poleceń jako administrator i wpisz sfc /scannow
To naprawi system bo może coś masz uszkodzone. Następnie przeskanuj rejestr CCleaner’em i napraw.

Rig - SimuCube 1 (OSW) Direct Drive wheelbase with Kollmorgen AKM53G motor with Hengstler AD58 encoder, powered by Mean Well PSU 480/720W and fully shielded servo cables, HE Ultimate pedals with OMP pad kit, SIM-LAB P1-X rig, PRO-SIM/Quaife H pattern shifter with Honda Type R knob, PRO-SIM/Quaife sequential shifter, HE handbrake with LC, RRS carbon steering wheel 35cm, Sparco 33cm, Simracing Coach panel of buttons and paddle shifters, Samsung CRG9 49" 32:9 monitor
PC - Win 11, MB X570S, CPU 5800X3D UV-30, RAM DDR4 (Dual Rank) B-die 4x8GB 3800MHz->15,15,15,15,30,46,(tRFC 262)1.46V, GPU RTX3080 UV, PSU Corsair AX1600i, Benchtable Streacom BC1 V2

Jarek Matoga

Jarek Matoga

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 10 postów

Zainstalowałem rbrpro na innym dysku, rejestr jest w porządku.

Cały czas podczas updade wyskakuje że plik (AddonsUpdater.exe/ RBRProManager.exe) jest zajęty przez inny program.

Na to czasem pomaga restart systemu lub usunięcie tych plików.

Cały czas nie mogę się zalogować na profil rbrpro.

Są jakieś plusy bo można odpalić grę i załadować profil.

Nie wiem czy ktoś tak ma że często przeskakują po dwa biegi i z gry trzeba wychodzić przez zamknięcie procesu.

KOWAL Mirek

KOWAL Mirek

ex. me2slow i Kowalski

• Użytkownicy
  • 2092 postów
  • LokalizacjaWarszawa
Przeskakiwanie dwóch biegów to wina na 99% shiftera/łopatki, masz na stykach zanieczyszczenia (tlenki metalu), łatwo to naprawić trzeba się tylko dostać do mikroswitcha. Potrzebujesz trzy preparaty, czyszczący styki, zmywające zanieczyszczenia ze styków, zabezpieczający styki. Ja stosuję Kontakt S, następnie Kontakt U i na koniec Kontakt 61.

Marcin Sz

Marcin Sz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów

Zainstalowałem mod. Bardzo fajny, ale mam mały problem. Znikł mi licznik prędkości - mimo, że włączony jest w opcjach na ekranie go nie ma. Macie może na to jakiś sposób? A jeszcze lepiej jakiś dodatek poprawiający standardowy licznik z gry?

Len Damian

Len Damian

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 17 postów
Miałem to samo przy rozdzielczości 1440p. Jak zmieniłem na 1080p to zegary wróciły. Próbowałem w opcjach w modzie zmienić umiejscowienie zegarów, ale nic to nie pomogło. Odechciało mi się szukać i gram na 1080p. Jakoś przeżyję grając w RBR na niższej rozdzielczości

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Marcin Sz

Marcin Sz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów

Miałem to samo przy rozdzielczości 1440p. Jak zmieniłem na 1080p to zegary wróciły. Próbowałem w opcjach w modzie zmienić umiejscowienie zegarów, ale nic to nie pomogło. Odechciało mi się szukać i gram na 1080p. Jakoś przeżyję grając w RBR na niższej rozdzielczości

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Bawiłem się z rozdzielczością i dalej nic. Będę szukał dalej

KOWAL Mirek

KOWAL Mirek

ex. me2slow i Kowalski

• Użytkownicy
  • 2092 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Ustaw w RBRPRO Full Dash H 165 a V 347 i zobacz. W grze w opcjach musi być Full Dash też ustawione.

Użytkownik KOWAL Mirek edytował ten post 03 styczeń 2021 01:56

damix1997

damix1997

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Witam , na wstepie napisze ze jestem poczatkujacy z Rbr i RbrPRO , i mam problem z konfiguracja i zagraniem w oficjalne rajdy od RBRPRO [te z Kalendarza] , robie wszystko okej chyba , konfiguruje stages , konto normalnie podlaczone i jest wszytstko ok , po nacisnieciu Tej strzaleczki obok rajdu , normalnie mi sie gra włącza i przechodze do plugins do Rbr tournaments itp i szukam wysciugu a go nie widze. Nwm co zle robie , najlepiej poprosilbym jakby ktos wytlumaczyl krok po kroku jak to zkonfigurowac i potem dolaczyc do rajdu , z góry dziekuje :)

KOWAL Mirek

KOWAL Mirek

ex. me2slow i Kowalski

• Użytkownicy
  • 2092 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Witam , na wstepie napisze ze jestem poczatkujacy z Rbr i RbrPRO , i mam problem z konfiguracja i zagraniem w oficjalne rajdy od RBRPRO [te z Kalendarza] , robie wszystko okej chyba , konfiguruje stages , konto normalnie podlaczone i jest wszytstko ok , po nacisnieciu Tej strzaleczki obok rajdu , normalnie mi sie gra włącza i przechodze do plugins do Rbr tournaments itp i szukam wysciugu a go nie widze. Nwm co zle robie , najlepiej poprosilbym jakby ktos wytlumaczyl krok po kroku jak to zkonfigurowac i potem dolaczyc do rajdu , z góry dziekuje :)

Klikasz na znaczek play który jest przy danym rajdzie, wtedy wszystko jest automatycznie konfigurowane i odpala się RBR... reszta opisana jest dokładnie w user manualu jak i w championship rules, tu masz link: https://www.rbrpro.org/Home/Downloads

Użytkownik KOWAL Mirek edytował ten post 05 styczeń 2021 20:12

FRAJDA Daniel

FRAJDA Daniel

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 81 postów
  • LokalizacjaOlsztynek

Siemka, mam status pro donator, i mam problem z akutalizacją i20 wrc 2020, wywala mi błąd gdy chcę zaktualizować. Ktoś jeszcze ma ten sam problem ?

KOWAL Mirek

KOWAL Mirek

ex. me2slow i Kowalski

• Użytkownicy
  • 2092 postów
  • LokalizacjaWarszawa

U mnie bez problemu, zobacz inny sposób, nie próbuj aktualizować tylko odinstaluj te auto i zainstaluj. Daj znać czy pomogło.

FRAJDA Daniel

FRAJDA Daniel

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 81 postów
  • LokalizacjaOlsztynek

Dzięki Mirek, odmontowanie ze slotu i odinstalowanie pomogło :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych