Skocz do zawartości

SIMRACE.PL używa cookies. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.Proszę zapoznać się z Polityka prywatności żeby uzyskać więcej informacji. Jeśli wyrażasz zgodę i nie chcesz więcej tej informacji kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje używanie cookies
Witaj na SIMRACE.PL
Fajnie, że do nas trafiłeś. Żeby zobaczyć wszystkie treści musisz posiadać konto.
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO
Zdjęcie

Pokaż twój kokpit lub twoje miejsce do grania - nasze rigi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
984 odpowiedzi w tym temacie

GTR

GTR
  • STEAM ID:GTR
  • Origin ID:GranTurismoR
  • Xbox Live:FilipM5
  • Social Club:FilipM5
  • LokalizacjaŻory

O, Ring na ścianie konkretnie wygląda, przy okazji remontu chyba zmałpuje ten pomysł  :good:

EDIT: U mnie kilka zmian - pierw miałem cały kokpit w salonie przed telewizorem, po pół roku mnie rodzina wygoniła do swojego pokoju i wtedy też kupiłem monitor :P przez większość czasu byłem po ścianie po lewej stronie patrząc na pierwsze zdjęcie, ale też inaczej był położony blat (dłuższa strona przy ścianie, była od strony okna). Takie rozwiązanie miało sporo minusów, bo po pierwsze od strony wchodzącej miałem shifter i przesuwny stolik pełniący za podłokietnik/miejsce na myszkę. Kilka dni temu odwróciłem blat i przeniosłem się z 'monoque' pod okno. Rozwiązanie sto razy lepsze, teraz na poważnie mogę myśleć żeby rozbudować sobie tą drewnianą padake :P

35084178980_6c77733b17_c.jpg

35340102231_1a2713a8b3_c.jpg

W planach jest zrobienie od podstaw całej kolumny na której jest kierownica, i to tak żeby zawiesić pedały od góry (oprócz gazu który będzie od dołu), jako podłogę sobie chyba dam blachę ryflowaną, myślę jeszcze nad ręcznym i sekwencją przy kierownicy. Jak się uda to ręczny będzie na zębach tak jak w samochodzie. Ah, no i najważniejsza dla mnie zmiana - w planach jest wrzucenie gałki biegów z Pastucha B5, oczywiście ze skrzyni piątki :mrgreen:

30285220960_fb97554753_n.jpg

| Flickr | Steam | Auto Kronika |

PC:

Spoiler

Rig:
Spoiler

nismo

Jedrzej

Jedrzej

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • Pip
  • 4 postów

Kilka fotek mojego riga ,zdjecia kiepskie ale ogolnie daja jakis wizerunek tego gdzie sie czasem relaksuje

20fx17r.jpg

jztclt.jpg

29bops2.jpg

23iea1f.jpg

Na weekendzie wrzuce cos aktualnego,juz moze z buttkickerami ,ebrake iem i zmieniona pozycja pedalow.

Mysle rowniez o pewnych modyfikacjach aby zrobic stanowisko, fly-sim friendly ,ale nie moge znalezc zlotego srodka aby to wygladalo i bylo funkcjonalne jednoczesnie

Użytkownik Jedrzej edytował ten post 29 czerwiec 2017 00:14

worms14pl

worms14pl

Entuzjasta

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 699 postów
  • STEAM ID:worms14pl
  • LokalizacjaWarszawa

Kolejne modyfikacje kokpitu.
Dodane chłodzenie ze starych 140mm wiatraków, nie wyszło może za specjalnie, ale doskonale zdaje egzamin.

scymg2.jpg

5of5na.jpg

Rig

PC

LKRISS

LKRISS
  • STEAM ID:lkriss2
  • Origin ID:BOTAWP
  • Xbox Live:LKRISS22
  • Social Club:lkriss22
  • LokalizacjaWarszawa

Prawdziwe centrum dowodzenia  :okok:

SimRace Polska "Prędkość dźwięku to bardzo dziwna sprawa. Rodzice coś mówią jak masz 15 lat a dociera dopiero koło trzydziestki"
simr.pngbutton-4220-black.png

Rig

PC

:idea: Uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi

K.A.R.R.

K.A.R.R.

Hachiroku

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1149 postów
  • STEAM ID:szop_88pl
  • LokalizacjaLeszno

Sprytnie!

|CPU| i7 3770k 4.4 GHz |COOLER| Noctua NH-D14 |MOBO| Asus P8Z77-V Pro |RAM| 2x8 GB G.Skill TridentX 2400 |PSU| 680W B-Quiet SP E9-CM |GPU| MSI 980ti Gaming

|SSD| 750 GB Samsung EVO850 |HDD| 1,2 TB Seagate+500 GB WD USB |SC| Asus Xonar DX |CASE| Bitfenix Shinobi XL 

|SC| Samsung UE55KS8000 4K 60Hz 4:4:4 |SOUND| Logitech Z906, G430 |WHEEL| Thrustmaster T500 |PEDALS| Fanatec CSP V3 |SHIFTER| Fanatec CSS 1.5, CS Handbrake |RIG| DIY

worms14pl

worms14pl

Entuzjasta

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 699 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Teraz można upalać do woli, delikatny wiaterek we włosach, jest naprawdę przyjemnie, jakby nie było 3 godziny człowiek spędza w tym miejscu dziennie, można było się spocić w upalne dni.

Wiatrak oscylacyjny na minimum był zbyt drastycznym rozwiązaniem, po 10 minutach było mi mało komfortowo.

Rig

PC

r4bzor

r4bzor

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 296 postów
  • STEAM ID:r4bzor 400.
  • LokalizacjaCardiff

Wzorowo Worms  :mrgreen: 

blizzard-banner.png

PC

Rig

Diego

Diego

Forumowicz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 57 postów
  • PSN id:Diego043
  • LokalizacjaWarszawa

Długo trwało aż wszystko skompletowałem ale efekt końcowy jak dla mnie jest więcej niż zadowalający ;)

Oczywiście przydał by się triple albo oculus ale to może pod koniec roku...

By zobaczyć linki musisz się Zalogować lub Zarejestrować

To jest  GT omega pro ? czy custom kokpit ?

rauf

rauf
  • Discord:rauf#2248
  • STEAM ID:rauf00
  • Origin ID:rauf00
  • Xbox Live:rauf00
  • PSN id:rauf00
  • Social Club:rauf00
  • Lokalizacjagłęboka wieś

Fajnie poskładane  :okok: A gdzie te wiatraczki, bo widać chyba tylko rury z nawiewu?

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Rig

PC

38700337265_4a399a161c_o.jpg moje zaufane źródło testów sprzętu i technologii 
Guest uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi!
Jak wołać użytkownika i cytować fragmenty
Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum ;)

worms14pl

worms14pl

Entuzjasta

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 699 postów
  • LokalizacjaWarszawa
Przyjade do domu, to i wiatraczki zaprezentuje.

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

Rig

PC

Campo

Campo

Entuzjasta

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 640 postów
  • STEAM ID:Campo
  • LokalizacjaWrocław

Przejrzałem sobie parę ostatnich stron i tak mnie naszło - czy ktoś jeszcze gra (jeździ) przed TV, na fotelu/kanapie i na DFGT?  :mrgreen:

martinvega

martinvega

Amator

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 37 postów

Długo trwało aż wszystko skompletowałem ale efekt końcowy jak dla mnie jest więcej niż zadowalający ;)

Oczywiście przydał by się triple albo oculus ale to może pod koniec roku...

To jest  GT omega pro ? czy custom kokpit ?

To jest Speedmaster 2.0, chyba już nie produkowany a konstrukcja blizniacza do GT omegi.

PC
Rig

Baster

Baster

Forumowicz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 61 postów
  • STEAM ID:Baster
  • PSN id:loler17
  • LokalizacjaRadzyń Podl.

Siemka, a oto mój kącik rozrywki może nie powala ale przyjemnie mi się na nim jeździ. Zestaw mam od końca 2014 roku i co roku coś w nim zmieniam i poprawiam ;) w tym roku np. zrobiłem sobie reverse moda pedałów, a dodatkowym modem jest konfigurowalny ręczny, mogę w kilka chwil zmienić tak jak jest w cywilnym aucie lub podobnie jak w driftowozie  :)

Załączony plik  DSCN6708tt.JPG   101,9 KB   21 Ilość pobrań

Załączony plik  DSCN6716tt.JPG   74,49 KB   21 Ilość pobrań

Załączony plik  DSCN6720tt.JPG   67,79 KB   20 Ilość pobrań

Zmonciłem se nawet filmik z montażu mojego stanowiska, jeśli ktoś ma chwilkę czasu i trochę chęci to może obejrzeć: 

@martinvega widzę fanatyk nurburgringa  :D świetnie się ten kokpit prezentuje  :good:

Użytkownik Baster edytował ten post 27 lipiec 2017 18:52

PC

Rig

worms14pl

worms14pl

Entuzjasta

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 699 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Baster, super ten kokpit wygląda, oglądając film , przez chwile myślałem że będziesz demontował pedały, podłoga nie chciała wejść, ale na szczęście się udało. 

Fotel rewelka jak się spisuje ile kosztował?

Rig

PC

Baster

Baster

Forumowicz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 61 postów
  • STEAM ID:Baster
  • PSN id:loler17
  • LokalizacjaRadzyń Podl.

Baster, super ten kokpit wygląda, oglądając film , przez chwile myślałem że będziesz demontował pedały, podłoga nie chciała wejść, ale na szczęście się udało. 

Fotel rewelka jak się spisuje ile kosztował?

No z fotelem to mi się mega udało, spisuje się dobrze choć jest dość twardy ale w pełni regulowany, tak że można znaleźć wygodną pozycję.

A kosztował mnie całe 50 zł  :mrgreen: dorwany na okolicznym handlu auto częściami, tani bo to z anglika jako fotel pasażera.

PC

Rig

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych