A mnie z kolei ten wynalazek ciekawi...
Jak juz ma shekery to zbyteczne
A mnie z kolei ten wynalazek ciekawi...
Moim zdaniem jeżeli działą to lepiej jak w pedałach Fanatec, czyli jest mocniejsze, bardziej odczuwalne, to może to poprawić odbiór doznać, buksowanie kół przy przyspieszaniu będziesz czuł tylko na gazie, a blokowanie kół tylko na hamulcu.
Pod warunkiem że nie zagłuszy Ci tego wcześniej zamontowany BST-1, lub LFE
Dostałem odpowiedź. 75 euro z wysyłką ten damper kosztuje. Produkcja to chyba bansbach.Ja się zastanawiam czemu HE nie zastosowało regulowanej dźwigni w pedale hamulca tak jak w sprzęgle na tym moim zdjęciu wyżej? W prosty sposób można pedał utwardzić lub zmiękczyć bez konieczności zaraz wymiany elastomerów na inną twardość. Proste i skuteczne.
Edit
Paweł pytał mnie o hydrauliczny damper od HE Ultimate, to wrzucam jego zdjęcie:
Użytkownik Paweł Stępień edytował ten post 23 styczeń 2021 07:46
Spoko cena moim zdaniem, powinna być łatwa instalacja.
Latency is often more important than speed
Rig - SimuCube 1 (OSW) Direct Drive wheelbase with Kollmorgen AKM53G motor with Hengstler AD58 encoder, powered by Mean Well PSU 480/720W and fully shielded servo cables, HE Ultimate pedals with OMP pad kit, SIM-LAB P1-X rig, PRO-SIM/Quaife H pattern shifter with Honda Type R knob, PRO-SIM/Quaife sequential shifter, HE handbrake with LC, RRS carbon steering wheel 35cm, Sparco 33cm, Simracing Coach panel of buttons and paddle shifters, Samsung CRG9 49" 32:9 monitor
PC - Win 11, MB X570S, CPU 5800X3D UV-30, RAM DDR4 (Dual Rank) B-die 4x8GB 3800MHz->15,15,15,15,30,46,(tRFC 262)1.46V, GPU RTX3080 UV, PSU Corsair AX1600i, Benchtable Streacom BC1 V2
Nie miałem sprinty więc nie chcę porównywać za bardzo. Powiem tylko, że dziwię się, że kopiujecie zwykle sprinty a powinniście kopiować właśnie Ultimate, nawet bez hydraulicznych damperów. Są to znacznie większe i solidniejsze pedały o sporo dłuższej podstawie. Koszty pewnie podobne a konstrukcja już na oko jest moim zdaniem dużo lepsza. No i brak ograniczeń w nacisku na pedał hamulca, no dobra ograniczenie jest czysto teoretyczne bo wynosi 136kg (LC 200kg), czyli w praktyce brak ograniczenia.
A kto tu mówi że kopiowane pedały są mniejsze lub mniej solidne?
Kopia sprintów w wykonaniu najpopularniejszego projektu ZERgyt vs HE Sprint (od lewej hamulce zergyt/he i gaz zergyt/he).
Będąc w siedzibie Simline porównywałem je do HE Ultimate i nadal HE są malutkie
LC jest 100kg ale nic nie stoi na przeszkodzi wrzucić większa belkę tylko...po co?
When I fall down, don't give me your hand, I will get up stronger.
Z jakiej grubości blachy są zrobione ZERgyt? Na oko wygląda to słabiutko niestety. Lewy pedał w miarę wyraźny jest na zdjęciu.Nie miałem sprinty więc nie chcę porównywać za bardzo. Powiem tylko, że dziwię się, że kopiujecie zwykle sprinty a powinniście kopiować właśnie Ultimate, nawet bez hydraulicznych damperów. Są to znacznie większe i solidniejsze pedały o sporo dłuższej podstawie. Koszty pewnie podobne a konstrukcja już na oko jest moim zdaniem dużo lepsza. No i brak ograniczeń w nacisku na pedał hamulca, no dobra ograniczenie jest czysto teoretyczne bo wynosi 136kg (LC 200kg), czyli w praktyce brak ograniczenia.
Kopia sprintów w wykonaniu najpopularniejszego projektu ZERgyt vs HE Sprint (od lewej hamulce zergyt/he i gaz zergyt/he).
LC jest 100kg ale nic nie stoi na przeszkodzi wrzucić większa belkę tylko...po co?
Rig - SimuCube 1 (OSW) Direct Drive wheelbase with Kollmorgen AKM53G motor with Hengstler AD58 encoder, powered by Mean Well PSU 480/720W and fully shielded servo cables, HE Ultimate pedals with OMP pad kit, SIM-LAB P1-X rig, PRO-SIM/Quaife H pattern shifter with Honda Type R knob, PRO-SIM/Quaife sequential shifter, HE handbrake with LC, RRS carbon steering wheel 35cm, Sparco 33cm, Simracing Coach panel of buttons and paddle shifters, Samsung CRG9 49" 32:9 monitor
PC - Win 11, MB X570S, CPU 5800X3D UV-30, RAM DDR4 (Dual Rank) B-die 4x8GB 3800MHz->15,15,15,15,30,46,(tRFC 262)1.46V, GPU RTX3080 UV, PSU Corsair AX1600i, Benchtable Streacom BC1 V2
3mm. Stal s235 w moim przypadku. Zupełnie wystarczy. Myślę że nawet z 2mm dałoby radę. Regały paletowe kilka ton na takiej blasze potrafią przenieść to nie sądzę żeby moja noga była w stanie uszkodzić hamulecZ jakiej grubości blachy są zrobione ZERgyt? Na oko wygląda to słabiutko niestety. Lewy pedał w miarę wyraźny jest na zdjęciu.Nie miałem sprinty więc nie chcę porównywać za bardzo. Powiem tylko, że dziwię się, że kopiujecie zwykle sprinty a powinniście kopiować właśnie Ultimate, nawet bez hydraulicznych damperów. Są to znacznie większe i solidniejsze pedały o sporo dłuższej podstawie. Koszty pewnie podobne a konstrukcja już na oko jest moim zdaniem dużo lepsza. No i brak ograniczeń w nacisku na pedał hamulca, no dobra ograniczenie jest czysto teoretyczne bo wynosi 136kg (LC 200kg), czyli w praktyce brak ograniczenia.
Użytkownik KOWAL Mirek edytował ten post 25 styczeń 2021 14:19
Popieram słowa Pawła. 3mm stali nierdzewnej, te pedały są równie pancerne co HE.
Użytkownik KOWAL Mirek edytował ten post 25 styczeń 2021 15:02
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych