Dobra o co kaman? Już pakowałem ją do kartonu i coś mnie natchnęło aby ja do prądu jeszcze raz podłączyć. Efekt - gram już ponad godzinę i nic się nie dzieje, wszystko działa. Jak przestała mi działać to sprawdzałem ją co 20 minut i cały czas brzęczała i się wyłączała. Dopiero po odczekaniu kilku godzin uruchomiła się normalnie :/ Przetestuje ją jeszcze pare godzin i zobacze co dalej. Zapomniałem dodać że wyłączyła mi się podczas grania w Project Cars na X1, teraz ją testuje na PC. Ogólnie różnica w działaniu FFB między X1 a PC jest ogromna z korzyścią oczywiście dla PC....
ZALOGUJ ZAŁÓŻ KONTO

Kierownica Thrustmaster TX / T300RS - recenzja, porady, opinie

Najlepsza odpowiedź LKRISS , 01 wrzesień 2016 19:28
Dzisiaj mnie dopało a w zasadzie to dziwny objaw jak kierkę odebrałem od Raufa? Zobaczcie YT i jak wygladal objaw podczas podlaczenia kiery. I tak non-stop.
Rozwiazanie znalalem dopiero na stroniie furum pC?
http://forum.project...-startup-solved
Podsumowujac jak wam sie zawiesi kiera i nie przechodzi procesu kalibracji nalezy uzyc narzedzia TXEW CalibMotor. Opis w pliku PDF
Przejdź do postu »
Napisano 13 maj 2015 21:21

- Firmware?
- Czy niepodłączona do konsola/PC wydaje dźwięki?
- Temperatury, zapachy?
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

Guest uzupełnij swój profil i podziel się ustawieniami z innymi!
Jak wołać użytkownika i cytować fragmenty
Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum

Napisano 17 maj 2015 13:34

Pytanie do posiadaczy T300RS odnośnie systemu montażu.
Ile cm potrzeba pod blatem aby ją zamontować? Od góry blatu bądź od dołu, bo nie wiem która wartość w tym przypadku ma większe znaczenie.
Czy sam system montażu sam w sobie jest dobry i nie ma mowy o tym, że kierownica się ruszy?
Napisano 17 maj 2015 14:28

Nie mocowałem do biurka, ale sama kiera ma nawis od dołu, więc wystaje poza obrys.

Na priv pytaj mnie tylko o sprawy administracyjne! Od pytań intymnych i sprzętowych mamy forum

Napisano 17 maj 2015 17:41

Producencie udostępniają zwykle pdf z wymiarami, instalacją itd.
Dla T300, na dole strony
http://ts.thrustmast...2&pid=376&cid=6
T300_Base_Template.pdf

Napisano 17 maj 2015 18:26

Tyle, że nigdzie nie widzę informacji ile system mocujący wystaje poza blat licząc od jego góry bądź dołu, a to jest dla mnie ważna informacja. Chyba, że coś przeoczyłem no ale nie wydaje mi się.
Ogólnie, to może i wyjdzie, bo powinno dać się to dokręcić, bo blat trochę wystaje, lecz czy dam radę go wysunąć.
Edit.
Teraz dopiero przyczaiłem posta Joshin
Użytkownik DyndaS edytował ten post 17 maj 2015 18:44
Napisano 17 maj 2015 18:45

Klamra? Jak znajdę to Ci to zmierzę.

Napisano 17 maj 2015 18:47

Możesz zmierzyć ile dokładnie jak będziesz miał wolną chwilę, ale przyczaiłem dopiero posta napisanego Joshin, że około 10 cm. Mam około ~6cm, więc chyba nie za bardzo. Sam blat u mnie ma ~3cm.
Jak już będziesz mierzył to zmierz do końca plastiku oraz tej wajchy.
PS.
Myślałem, że koło kierownicy jest większe niż w DFGT, a tu się okazuje, że takie same.
Użytkownik DyndaS edytował ten post 17 maj 2015 18:56
Napisano 23 maj 2015 21:01

Kto miał podobną awarię w TX? Grałem kilka dni temu, skończyłem normalnie się schłodziła bo zgasł wiatraczek wewnątrz, wyłączyłem i schowałem. Dziś włączam i sychornizacja się nie kończy, nie widzi ją ani komp ani Xbox one.
niestety i mnie to dopadlo, identyczny objaw, nie konczonca sie synchronizjacja i brak urzadzenia w updaterze... Jak ta przejsciowka sie nazywa? i ogolnie gdzie sie to podlacza do kompa? potrzeba jeszcze jakis jabel dodatkowy?
EDIT: dodam ze ja mam t300rs, ale to raczej to samo.
EDiT2: teraz przygladajac sie filmikowi imperatora juz zrozumialem jak ten kabel sie podlacza. Rozumiem ze z t300rs myku z przejsciowka nie da sie zrobic... Ma ktos jakis pomysl jak to obejsc czy pozostaje tylko serwis?
Użytkownik Joshin edytował ten post 23 maj 2015 21:46
Napisano 05 czerwiec 2015 11:47

Mam pytanie do użytkowników: czy wszyscy mają problemy z tymi kierownicami...?
Jest ciekawa promocja: T300 RS za 1299zł
http://www.morele.ne...4160609-649338/
i aż kusi aby wymienić staruszkę DFP na to cacko, tylko ta awaryjność:/
Napisano 05 czerwiec 2015 12:27

Tx, F1 + GT + shifter TH8A
Wiadomosc wyslana z urzadzenia przenosnego.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych